x
 

Κοινωνία

Πρώτη φορά πλοία από την Αλγερία εντάσσονται σε ελληνικό ναυπηγείο

14 Φεβρουαρίου 2024

ΑΘΗΝΑ. Ο Ομιλος ΟΝΕΧ συνεχίζει σταθερά την εξωστρεφή αναπτυξιακή του πορεία, επεκτείνοντας το δίκτυο συνεργασιών του και σε χώρες που παραδοσιακά δεν αποτελούσαν προνομιακό χώρο δραστηριοποίησης της χώρας μας. Η Ελλάδα εκτιμάται ότι θα έχει πολλαπλά οφέλη από τη νέα διεθνή συνεργασία που εξασφάλισε ο όμιλος».

Αυτό υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιείται ότι κατακυρώθηκαν στην εταιρεία ΟΝΕΧ Technology Systems & Business Solutions, οι δύο διεθνείς ανοικτοί διαγωνισμοί της κρατικής ακτοπλοϊκής εταιρείας της Δημοκρατίας της Αλγερίας της ENTMV (Entreprise Nationale de Transport Maritime de Voyageurs), ευρύτερα γνωστής ως Alegerie Ferries.

Οι διαγωνισμοί αφορούν σε δύο από τα πλοία του στόλου της Alegerie Ferries τα οποία δραστηριοποιούνται στις ακτοπλοϊκές γραμμές που συνδέουν την Αλγερία με την Γαλλία (το λιμάνι της Μασσαλίας) και την Ισπανία (τα λιμάνια της Βαρκελώνης και του Αλικάντε).

Οι διεθνείς διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν με τη διαδικασία υποβολής κλειστών τεχνικών και οικονομικών προσφορών σύμφωνα με τη νομοθεσία της Δημοκρατίας της Αλγερίας και τα αποτελέσματα των διαγωνισμών κοινοποιήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες, που περιλάμβαναν Ναυπηγεία από την Ιταλία, Γαλλία, Μάλτα και Τουρκία, των οποίων επικράτησε με σημαντική διαφορά η τεχνικο-οικονομική προσφορά των Ναυπηγείων του Ομίλου ΟΝΕΧ.

Κατά συνέπεια, τα Ναυπηγεία του Ομίλου ONEX στην Ελευσίνα, αναλαμβάνουν την εκτέλεση των εργασιών συντήρησης και πλήρους ανακαίνισης του οχηματαγωγού πλοίου «TARIQ IBN ZYAD», μήκους 153m, κατασκευής έτους 1995.

Επισημαίνεται ότι το «TARIQ IBN ZYAD» έχει ελλιμενιστεί ήδη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας από την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, αποτελώντας το πρώτο αλγερινό πλοίο που εισέρχεται σε ελληνικό Ναυπηγείο διαχρονικά. Τις προσεχείς εβδομάδες στα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί και η γενική επισκευή του οχηματαγωγού πλοίου «BADJI MOKHTAR III», μήκους 200m, κατασκευής έτους 2021, κατόπιν επικράτησής τους στον σχετικό διαγωνισμό Consultation N ° 14/2023 du Decembre 2023.

«Η Ελλάδα εκτιμάται ότι θα έχει πολλαπλά οφέλη από τη συγκεκριμένη διεθνή συνεργασία που εξασφάλισε ο Ομιλος ΟΝΕΧ. Ο κύκλος εργασιών συνολικά και για τα δύο πλοία υπολογίζεται να ανέλθει σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο δίαυλο επαφών και οικονομικών συναλλαγών με μία ανερχόμενη Οικονομία όπως η Αλγερία, χώρα που αποτελεί την 1η σε έκταση της αφρικανικής ηπείρου και την 10η σε έκταση παγκοσμίως» όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Για τη συγκεκριμένη επιτυχία του ο Ομιλος ONEX, αναφέρει, τέλος, στην ανακοίνωση ότι «επιθυμεί να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του για την αρωγή που παρείχαν σ’ αυτήν την προσπάθεια η πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Αλγέρι, και ιδιαιτέρως η Αφροδίτη Οικονόμου, γενική σύμβουλος ΟΕΥ Β’ του εμπορικού τμήματος της πρεσβείας, το Προξενείο της Ελλάδας στη Μασσαλία, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς που μερίμνησε για την έγκαιρη πληροφόρηση του Ομίλου ΟΝΕΧ σχετικά με τη διεξαγωγή των συγκεκριμένων διεθνών διαγωνισμών και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Σκρέκα, για τη σημαντική στήριξη και συμβολή του στην αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Με ευρύτερη πλειοψηφία ψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, την προστασία και ενίσχυση του ελληνόφωνου τραγουδιού και των ηχογραφημάτων νέων δημιουργών ή καλλιτεχνών, καθώς και την προστασία και διάχυση της ελληνικής γλώσσας, στο πλαίσιο της διαφύλαξης και ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ