x
 

Κοινωνία

Πρώτη ημέρα εφαρμογής του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία

25 Απριλίου 2024

ΒΕΝΕΤΙΑ. Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η πιλοτική φάση εφαρμογής του «εισιτηρίου εισόδου στην Βενετία». Το «εισιτήριο» κοστίζει 5 ευρώ, ποσό το οποίο πρέπει να καταβάλουν όσοι επισκέπτονται την Γαληνοτάτη για ημερήσια εκδρομή και φτάνουν στην πόλη πριν από τις 4 το απόγευμα. Η πειραματική αυτή φάση αφορά την περίοδο μέχρι τα τέλη Ιουνίου με συνολικά 30 ημέρες εφαρμογής του πιλοτικού σχεδίου.

Από την πληρωμή του εισιτηρίου εξαιρούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Βενετίας, οι φοιτητές, όσοι μεταβαίνουν στην πόλη για λόγους εργασίας και υγείας, αλλά και οι τουρίστες που διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια ή δωμάτια. Βάσει του κανονισμού, το πρόστιμο για όποιον οφείλει να έχει εισιτήριο, αλλά δεν το έχει εκδώσει, ανέρχεται σε 300 ευρώ, αλλά κατά την πρώτη περίοδο εφαρμογής του σχεδίου οι αρχές έχουν δηλώσει πως θα τηρήσουν ελαστικη στάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έκανε γνωστά ο δήμος της Βενετίας, για την σημερινή ημέρα έχουν κάνει «κράτηση» στο σάιτ www.cda.ve.it πάνω από 80.000 άτομα. Η συντριπτική πλειοψηφία, όμως, εξαιρείται από την πληρωμή, αφού μόνον επτά χιλιάδες κατέβαλαν τον φόρο εισόδου.

Πολίτες και ακτιβιστές έρχονται αντιμέτωποι με την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του φόρου της Βενετίας στη Βενετία της Ιταλίας, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024. (AP Photo/Luca Bruno)

Υπάλληλοι εταιριών, που συνεργάζονται με τον δήμο, πραγματοποιούν ελέγχους στους επισκέπτες που φτάνουν, κυρίως στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο έχει τονίσει ότι «πρόκειται για μέτρο που δεν αποσκοπεί στην ουσιαστική οικονομική ενίσχυση των ταμείων της πόλης, αλλά στην ρύθμιση, κατά το δυνατόν, του μαζικού τουρισμού» και ότι «οι όποιοι έλεγχοι θα γίνουν με ευγενικό και φιλικό τρόπο προς τους επισκέπτες».

Πρόκειται για το πρώτο πείραμα αυτού του είδους σε ολόκληρο τον κόσμο και από τα αποτελέσματα της πρώτης αυτής περιόδου θα εξαρτηθεί αν το «εισιτήριου εισόδου» θα συνεχίσει να ισχύει στο μέλλον και σε ποιες ακριβώς περιόδους του χρόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Σκυλί ράτσας πιτ μπουλ επιτέθηκε και τραυμάτισε γυναίκα, ενώ κατασπάραξε το μικρόσωμο σκυλί της, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός του.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ