x
 

Κοινωνία

Πρώτο κουδούνι για 42.000 περίπου μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης

07 Σεπτεμβρίου 2023

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ηχησε την Πέμπτη το πρώτο κουδούνι, για 42.000 περίπου μαθητές γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών. Η πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε ομαλά και χωρίς μεγάλα προβλήματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, επισκέφθηκαν νωρίς το πρωί το Γυμνάσιο Ακροπόλεως στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, δίνοντας την υπόσχεση ότι εντός της επόμενης τριετίας θα τοποθετηθούν κλιματιστικά σε όλα τα σχολεία.

Ξεκαθάρισαν ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μία μελέτη και στη βάση κριτηρίων, θα ξεκινήσει η εγκατάσταση σε συγκεκριμένα σχολεία, από τον Οκτώβριο. Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το δικό του μήνυμα στους μαθητές, αναφορικά με τη νέα σχολική χρονιά, τονίζοντας πως η παιδεία βρίσκεται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Μιλώντας ενώπιον μαθητών και εκπαιδευτικών στο Λύκειο Ακροπόλεως, στην παρουσία και της υπουργού Παιδείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Παιδεία και η Υγεία είναι οι δύο σημαντικότεροι τομείς τους οποίους διαχειρίζεται η κυβέρνηση. Τόνισεότι η φετινή σχολική χρονιά η οποία είναι η πρώτη της παρούσας διακυβέρνησης, ξεκινά με αρκετές αλλαγές που έχουν στο επίκεντρο τους μαθητές.

Στόχος της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος με αρχές και αξίες, το οποίο θα προωθεί την γνώση, θα αναπτύσσει τις δεξιότητες, θα καλλιεργεί τα ταλέντα των μαθητών και θα επιτρέπει τη βιωματική μάθηση και δημιουργία.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε, επίσης, ότι ο διάλογος της κυβέρνησης με τους μαθητές, θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και υπέδειξε πως τα παιδιά πρέπει να έχουν λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων.

Ως πολύ ικανοποιητική χαρακτήρισε, από την πλευρά της, την έναρξη της σχολικής χρονιάς για Γυμνάσια και Λύκεια, η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, αναφέροντας ότι δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ υπέδειξε πως «κανένα φαινόμενο ρατσισμού δεν θα είναι ανεκτό στα σχολεία μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κύριε Πρόεδρε, Εξοχότατοι,Στις 26 Ιουλίου 1946, στο Σαν Φρανσίσκο, οι προκάτοχοί μας δεσμεύθηκαν«να σώσουμε τις επόμενες γενιές από τη μάστιγα του πολέμου, που δύο φορές στη διάρκεια της ζωής μας προξένησε ανείπωτη θλίψη στην ανθρωπότητα»,«να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας,να επιλύουν τις διεθνείς τους διενέξεις με ειρηνικά μέσα και να απέχουν… από την απειλή ή τη χρήση βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας ή της πολιτικής ανεξαρτησίας οποιουδήποτε κράτους».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ