x

Αμερική

Προβλήματα και ελλείψεις σε τρόφιμα προβλέπει ο Κατσιματίδης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα αυξημένα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον στις ΗΠΑ, αλλά και τα προβλήματα στις αλυσίδες προμηθειών έχουν προκαλέσει αύξηση στις τιμές των τροφίμων και σύντομα μπορεί να επηρεάσουν την προσφορά κρέατος και αυγών, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο διευθύνοντα σύμβουλο της Gristedes, Γιάννη Κατσιματίδη (John Catsimatidis).

Συγκεκριμένα, ο ομογενής Γιάννης Κατσιματίδης, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο «Fox & Friends First», εξήγησε για ποιο λόγο ενδέχεται να έχουμε προβλήματα στην αγορά, αλλά και πώς αυτά θα επηρεάσουν και τις αυξήσεις των τιμών στα προϊόντα, ενώ ανέφερε ότι για τις επόμενες έξι εβδομάδες θα παρουσιαστεί κορύφωση της κατάστασης, καθώς η παραλλαγή του Covid-19 επηρεάζει την αγορά εργασίας.

«Η Ομικρον επηρεάζει πολλά διαφορετικά επίπεδα της αλυσίδας προμηθειών, είτε είναι οι αποθήκες, είτε είναι οι οδηγοί, οι φορτωτές, υπάρχουν διακοπές στο σύστημα. Ας πούμε ότι συνήθως πουλάνε 10 εκατομμύρια πάουντς  κοτόπουλου. Σκέφτηκαν ότι αν αυξήσουν την τιμή 10 ή 20 σεντς, κάποιοι δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσουν συνεπώς θα μείνει διαθέσιμο κοτόπουλου για όσους επιθυμούν να το αγοράσουν πραγματικά», είπε ο κ. Κατσιματίδης.

Ο ιδιοκτήτης της United Refining Company με την σειρά του πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα στα βορειοανατολικά παρατηρείται αύξηση των τιμών διαφόρων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των αυγών, των πουλερικών και του βοείου κρέατος, λόγω της χαμηλής προσφοράς και της υψηλής ζήτησης.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι αυξήσεις των τιμών και οι ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν επιδεινωθεί από το αυξανόμενο κόστος του πετρελαίου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη μεταφορά.

Τέλος, σύμφωνα με τα αρχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας, η τιμή του βοείου κρέατος αυξήθηκε σχεδόν 21% χρόνο με τον χρόνο, ενώ το χοιρινό και το κοτόπουλο αυξήθηκαν 16,8 και 9,2%, τον περασμένο Νοέμβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο στόχος της εταιρείας Κορρές για τη διείσδυση του brand στους Millennials της αγοράς των ΗΠΑ, μετά τη στρατηγική συμφωνία που έκανε με την Morgan Stanley, ήδη από τον Νοέμβριο του 2017, προωθώντας περαιτέρω την παρουσία της στις διεθνείς αγορές, πέτυχε στο έπακρο με τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος 750 τετραγωνικών ποδιών.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

«Αποστολή…», η νέα σειρά ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ του «Ε.Κ.» με την Κλέλια Χαρίση (Trailer)

Κάθε Σαββατοκύριακο ο «Εθνικός Κήρυκας» και η Κλέλια Χαρίση θα έχουν .

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας