ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ψήφισμα Μενέντεζ εναντίον Αζερμπαϊτζάν

28 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Διακομματικό ψήφισμα, μέσω του οποίου καταδικάζεται η «παράνομη και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στο αρμενικό έδαφος», κατέθεσε στη Γερουσία ο φιλέλληνας πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, Μπομπ Μενέντεζ (Bob Menendez), με τη συνυπογραφή του Ρεπουμπλικανού συναδέλφου του, Μάρκο Ρούμπιο (Marco Rubio).

Το δικομματικό ψήφισμα, το οποίο ακολουθεί την πρόσφατη κλιμάκωση των εχθροπραξιών από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας, καλεί τον πρόεδρο Μπάιντεν να λάβει επίσημη απόφαση σχετικά με το εάν οι αξιωματούχοι του Αζερμπαϊτζάν πρέπει να υπόκεινται σε κυρώσεις βάσει του νόμου περί λογοδοσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Παγκόσμιου Magnitsky. Η προσπάθεια καλεί επίσης το υπουργείο Εξωτερικών να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις αναφοράς για να ληφθεί υπόψη η βοήθεια των ΗΠΑ προς το Αζερμπαϊτζάν μετά την πρόσφατη έκθεση του Γραφείου Λογοδοσίας της Κυβέρνησης (GAO).

«Η ανανεωμένη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο αρμενικό έδαφος και η σκληρή στόχευση πολιτικών υποδομών είναι μια φρικτή επίδειξη περιφρόνησης για την ανθρώπινη ζωή», είπε ο Μενέντεζ. «Καθώς οι κοινότητες σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Kapan, του Goris, του Jermuk, του Vardenis και του Tchakaten υποφέρουν από το καθεστώς Αλίεφ, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συνδυάσουν τα λόγια υποστήριξής μας με σθεναρή δράση για τον λαό της Αρμενίας. Με αυτό το ψήφισμα, καθιστούμε σαφές ότι είναι επιτακτική ανάγκη για την εθνική ασφάλεια για την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κάνει το σωστό και να σταματήσει οριστικά τη βοήθεια για την ασφάλεια στο Αζερμπαϊτζάν».

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη δυνατότητα να προμηθευτούν οικονομικά προσιτά ακουστικά βαρηκοϊας τύπου Audien με λιγότερα από 100 δολάρια προσφέρουν συνοικιακά φαρμακεία στη Νέα Υόρκη, λύνοντας τα χέρια εκατομμύρια Αμερικανών, που ήταν διαχρονικά δέσμιοι του αδικαιολόγητα υψηλού οικονομικού κόστος αλλά και των σύνθετων διαδικασιών συνταγογράφησης και έγκρισης παραλαβής.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Επέστρεψε στις ΗΠΑ η Μπρίτνεϊ Γκράινερ

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ. Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σχεδόν 10 μήνες αφότου η κράτηση της σταρ του μπάσκετ στη Ρωσία την έκανε την πιο προβεβλημένη Αμερικανίδα που φυλακίστηκε στο εξωτερικό, προκαλώντας πολιτική θύελλα.

Στα γαλανόλευκα το Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης για την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής» (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στα γαλανόλευκα ντύθηκε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) για να τιμήσει την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής», που διοργανώθηκε σε ειδική τελετή προς τιμήν της χώρας μας σε συνεργασία με την Capital Link στην Νέα Υόρκη.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας