x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πυρά από το Δ.Σ. Γεωργόπουλου για τις εκλογές

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δριμεία επίθεση εναντίον των μελών της Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων εξαπέλυσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης υπό τον Γεώργιο Γεωργόπουλο, καλώντας τους αντιπροσώπους των Συλλόγων να μην συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες που θα λάβουν χώρα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, το προσεχές Σάββατο.

«Κανείς δεν πρέπει να ψηφίσει στις στημένες εκλογές τους. Ολοι έχουμε ευθύνη να σταματήσουμε τον διασυρμό και να οδηγήσουμε την Ομοσπονδία στο μέλλον», αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Στην εκτενή ανακοίνωση, η οποία έρχεται ως συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη στον «Μίνωα», το Διοικητικό Συμβούλιο επανέρχεται στις προσωρινές αποφάσεις του Δικαστηρίου τον Απρίλιο του 2022 -για τις οποίες δεν προκύπτει πως έχουν αναιρεθεί ή τροποποιηθεί- βάσει των οποίων η Διοικούσα Επιτροπή διατήρησε μεν τη διαχείριση του Σταθακείου, παρόλα αυτά όμως όλα τα υπόλοιπα αιτήματα -μεταξύ των οποίων και η κήρυξη του Δ.Σ. Γεωργόπουλου ως παράνομο- απορρίφθηκαν. Μάλιστα, τονίζεται πως οι αξιώσεις της Διοικούσας Επιτροπής απορρίφθηκαν εξ ολοκλήρου λίγους μήνες αργότερα και, συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2022.

«Αυτή τη στιγμή, μόνο η μήνυση του Διοικητικού Συμβουλίου ευσταθεί και σε λίγο καιρό, θα χρειαστεί να καλεστούν ως μάρτυρες οι συμμετέχοντες στην παρανομία και διασυρμό της Ομοσπονδίας.  Οπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχουν δύο πλευρές. Υπάρχει μόνο ένα εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο!!», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην αντεπίθεση πέρασε το Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον Γεώργιο Γεωργόπουλο, καλώντας τους Συλλόγους να μην πάρουν μέρος στις διαδικασίες που δρομολόγησε το διήμερο συνέδριο υπό την διοικούσα επιτροπή των πρώην προέδρων. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Οσον αφορά στις διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει για ανάδειξη νέας Διοίκησης στο Σταθάκειο, αρχής γενομένης από την Καταστατική Γενική Συνέλευση του περασμένου Δεκεμβρίου και φτάνοντας στο διήμερο συνέδριο που ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργόπουλου κάνει λόγο για παράνομες διαδικασίες, με «μαγικά κουτιά» επιστολικών ψήφων, «συλλόγους σφραγίδες» και «συγγενείς καταληψιών».

«Οι υποτιθέμενες εκλογές τους είναι πιο Στημένες και από τον τοπικό θίασο. Εκλέξανε ήδη το καινούργιο και παράνομο προεδρείο τους που αποτελείται από τους ίδιους ανθρώπους που έχουν καταστρέψει την ομοσπονδία τα τελευταία 10 χρόνια. Οι μισοί από το ήδη εκλεγμένο προεδρείο έχουν συλλόγους-σφραγίδες!!! Οι περισσότεροι υποψήφιοι για το συμβούλιο δεν έχουν καν συλλόγους!!!», τονίζεται, μεταξύ άλλων.

Καταλήγοντας, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί εκ νέου τους Συλλόγους να μην δώσουν το «παρών» στις εκλογές το προσεχές Σάββατο, εκφράζοντας την πεποίθηση πως το στάτους διαχείρισης του κτιρίου, εν τέλει, θα μεταβληθεί.

«Να θυμάστε, ο θεσμός της Ομοσπονδίας είναι πάνω από το οποιοδήποτε κτίριο. Κάποια στιγμή θα σταματήσει η κατάληψη του κτιρίου. Μέχρι τότε, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εντολή από τη Γενική Συνέλευση να συνεχίσει το έργο κατά τον διασυρμό της Ομοσπονδίας και να φέρει το Σώμα σε κανονικές εκλογές με νόμιμους συλλόγους, όπως ορίζει το καταστατικό», αναφέρεται στο σχετικό απόσπασμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ της Βοστώνης γιόρτασε την 50ή επέτειο από της ιδρύσεως του, συνωδά με την εκδήλωση των εξετάσεων της φετινής χρονιάς.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ