x
 

Κοινωνία

Ρεκόρ 119.300 μαθητών της Νέας Υόρκης ήταν άστεγοι πέρυσι

01 Νοεμβρίου 2023

NEA YOΡΚΗ. Ο αριθμός των αστέγων μαθητών δημοσίων σχολείων στη Νέα Υόρκη έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 119.320 το περασμένο σχολικό έτος, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, καθώς οι μετανάστες που περνούσαν τα νότια σύνορα συνέχισαν να συρρέουν προς την πόλη.

Ο αριθμός των αστέγων μαθητών δημοσίων σχολείων στη Νέα Υόρκη έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 119.320 το περασμένο σχολικό έτος, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, καθώς οι μετανάστες που περνούσαν τα νότια σύνορα συνέχισαν να συρρέουν προς την πόλη.

Μόνο από το περασμένο καλοκαίρι, περισσότεροι από 30.000 νέοι μαθητές σε προσωρινή στέγαση έχουν εγγραφεί στα σχολεία της πόλης, συμπεριλαμβανομένων περίπου 12.000 τους τελευταίους πέντε μήνες που δεν φαίνονται στα στατιστικά δεδομένα.

Τα στατιστικά στοιχεία -που περιλαμβάνουν παιδιά σε καταφύγια, ξενοδοχεία, σπίτια συγγενών και άλλα παροδικά μέρη- φωτίζουν τις προκλήσεις για τη διοίκηση του δημάρχου Ερικ Ανταμς στον χειρισμό της αύξησης των αστέγων μαθητών. Είναι μοναδικά ευάλωτα, εγκαταλείπουν τις σπουδές τους με μεγάλους ρυθμούς και συχνά λείπουν από το σχολείο. Ο πληθυσμός των αστέγων μαθητών της Νέας Υόρκης είναι πλέον μεγαλύτερος από ολόκληρο το παραδοσιακό δημόσιο σχολικό σύστημα της Φιλαδέλφειας.

Καθώς η συνολική εγγραφή στο σύστημα συρρικνώνεται, η αύξηση των αστέγων μεταξύ των παιδιών σημαίνει ότι το ζήτημα έχει αγγίξει περισσότερα σχολεία. Τώρα, περίπου 1 στους 9 μαθητές της Νέας Υόρκης είναι άστεγος. Ωστόσο, ορισμένες περιοχές της πόλης έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Σε ένα τμήμα του Μπρονξ, περισσότερο από το 22 τοις εκατό των μαθητών ήταν άστεγοι.

Οι αριθμοί διογκώνονται καθώς η πόλη παλεύει με την έλλειψη στέγης και τα σχολεία αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές πιέσεις. Οι περιορισμοί έχουν αφήσει ορισμένες κρίσιμες υπηρεσίες για άστεγους φοιτητές στο σύστημα, το μεγαλύτερο του Εθνους, να απειλούνται όλο και περισσότερο. «Η κατάσταση γίνεται πιο τρομερή», προειδοποίησαν οι ηγέτες του «Advocates for Children of New York», του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που συλλέγει τα κρατικά δεδομένα για περισσότερο από μια δεκαετία, σε ένα δελτίο Τύπου.

Τα παιδιά μεταναστών αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης. Οι μαθητές θα μπορούσαν τελικά να είναι ένα όφελος για πολλά σχολεία, βοηθώντας σε όσα μειώνονται οι εγγραφές να αποτρέψουν τις περικοπές στον προϋπολογισμό. Ωστόσο, αρκετοί διευθυντές σχολείων, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν στα Μέσα Ενημέρωσης, είπαν ότι το σύστημα δεν έκανε αρκετά για να τους υποστηρίξει.

Ενας διευθυντής του Μανχάταν είπε ότι το υπουργείο Παιδείας πρέπει να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό γραφείο για την επίβλεψη των ζητημάτων των μεταναστών και τον καλύτερο συντονισμό των πόρων και της εγγραφής.

Το υπουργείο Παιδείας δεν απάντησε αίτημα για σχολιασμό. Αλλά ο καγκελάριος, Ντέιβιντ Σ. Μπανκς, είπε πρόσφατα ότι το σύστημα εξακολουθεί να «βρίσκει μαθήματα σε κάθε βήμα της πορείας». Το τελευταίο ρεκόρ για τον αριθμό των αστέγων μαθητών στην πόλη ήταν 114.600 το σχολικό έτος 2017-18 και 104.000 δεν είχαν σταθερή στέγαση κατά την περασμένη σχολική χρονιά.

Πηγή: «Νew Υork Times»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση ψυχικής υγείας στην Αμερική οδήγησε τις αυτοκτονίες σε ρεκόρ πέρυσι.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ