x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ρεκόρ επίδοσης για τη Navios της Αγγελικής Φράγκου

ΑΘΗΝΑ. Με πωλήσεις των παλαιότερων πλοίων της, εξαγορές πιο σύγχρονων μεταχειρισμένων και παραλαβές νεότευκτων, η Navios Maritime Partners, της Αγγελικής Φράγκου, συνεχίζει την ανανέωση του στόλου της, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το mononews.gr. Παράλληλα, η ναυτιλιακή πέτυχε την καλύτερη επίδοση πρώτου τριμήνου από την ίδρυσή της.

Η εταιρεία επένδυσε 247,5 εκατ. δολάρια για εξαγορές πλοίων από τις αρχές του έτους. Ειδικότερα, προχώρησε στην εξαγορά δύο μοντέρνων νεότευκτων aframax/LR2 τάνκερ χωρητικότητας 115.000 dwt, στην τιμή των 61,25 εκατ. δολαρίων έκαστο, τα οποία θα παραλάβει το 2027.

Επίσης, τον Μάρτιο του 2024, άσκησε τις options για την εξαγορά τεσσάρων ιαπωνικής κατασκευής kamsarmaxes (που είχαν προηγουμένως ναυλωθεί), με συνολικό κόστος 116,6 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται για ένα bulker με scrubber χωρητικότητας 81.000 dwt, κατασκευής 2015, δύο πλοία χωρητικότητας 81.600 dwt, κατασκευής 2017 και ένα χωρητικότητας 84.900 dwt που κατασκευάστηκε το 2016.

Νεότευκτα

Παράλληλα, η ναυτιλιακή παρέλαβε τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο του 2024 δύο νεότευκτα containerships χωρητικότητας 5.300 teu, τα οποία ναύλωσε για χρονική περίοδο 5,2 ετών με μέσο ναύλο 37.050 δολάρια καθαρά ημερησίως. Τον Μάιο παρέλαβε ένα νεότευκτο aframax/LR2 τάνκερ, το οποίο ναύλωσε για πέντε χρόνια έναντι 26.366 δολάρια ημερησίως.

Η Navios έχει εξασφαλίσει έσοδα από συμβάσεις ύψους 3,3 δισ. δολαρίων μέχρι το 2037.

Αποτελέσματα α’ τριμήνου 2024

Η πρόεδρος και CEO της Νavios Partners, Αγγελική Φράγκου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα του τριμήνου που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2024.

«Ανακοινώσαμε έσοδα 318,6 εκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά κέρδη 73,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,38 δολάρια», δήλωσε.

«Το πρώτο τρίμηνο του 2024, οι περιφερειακές συγκρούσεις, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, συνέχισαν να δίνουν ώθηση στις μεταφορές. Οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης ήταν γενικά υγιείς. Ως αποτέλεσμα, αυτή ήταν η ισχυρότερη οικονομική επίδοση πρώτου τριμήνου που έχει καταγράψει ποτέ η Navios Partners», πρόσθεσε.

Ωστόσο, επισήμανε: «Παραμένουμε επιφυλακτικοί καθώς αυτό το ισχυρό ναυτιλιακό περιβάλλον μπορεί να αλλάξει γρήγορα. Οπως πάντα, εστιάζουμε σε πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε, όπως τη μείωση της μόχλευσης και τον εκσυγχρονισμό του ενεργειακά αποδοτικού στόλου μας. Κλείνουμε μακροχρόνια κάλυψη όπου είναι διαθέσιμη, καθώς τα ναύλα κυμαίνονται περίπου ή και υπερβαίνουν τους μακροπρόθεσμους μέσους όρους. Για παράδειγμα, πρόσφατα ναυλώσαμε ένα πλοίο capesize για 2,9 χρόνια με καθαρό ημερήσιο ναύλο 28.500 δολαρίων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και μια άλλη σειρά από κατηγορίες κρίθηκε ο 48χρονος οδηγός ταξί Μοχάμεντ Μπουιγιάν (Mohammad Bhuiyan), ο οποίος, ένεκα της παραβατικής οδηγικής του συμπεριφοράς, έκοψε το νήμα της ζωής του Ελληνοαμερικανού Αντωνίου Σπυρόπουλου, σε ένα τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου στο Νόρθερν Μπούλεβαρντ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ