Reuters: Πώς το Ιράν αποφεύγει τις κυρώσεις ΗΠΑ στο πετρέλαιο και το πλοίο «Kriti Island»

Φωτογραφία αρχείου: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης.

Σε εκτενές ρεπορτάζ του, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επισημαίνει ότι τουλάχιστουν δύο δεξαμενόπλοια (tankers) έχουν μεταφέρει πετρέλαιο από το Ιράν στην Ασία τους τελευταίους μήνες παρά τις σχετικές κυρώσεις των ΗΠΑ.

Το Reuters, στο άρθρο του, το οποίο αναδημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα της «NYT», βασίζεται σε ανάλυση στοιχείων για τις κινήσεις των πλοίων και πληροφορίες από λιμάνια, καθώς και συνεντεύξεις με μεσίτες (brokers) και χρηματιστές/εμπόρους (traders).

Αναφέρεται ότι τα φορτία «έφευγαν» με τάνκερ, τα οποία είχαν στοιχεία ότι το πετρέλαιο ήταν από το Ιράκ. Αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες από στελέχη της ιρανικής βιομηχανίας πετρελαίου, τα έγγραφα ήταν πλαστά. Χρησιμοποιήθηκαν δε τακτικές όπως είχε γίνει και με τις κυρώσεις την περίοδο 2012-2016 ενάντια στο Ιράν.

Ενώ οι ΗΠΑ είχαν χορηγήσει σε 8 χώρες -μεταξύ των οποίων η Ελλάδα- προσωρινές εξαιρέσεις για περιορισμένες αγορές ιρανικού πετρελαίου, αυτές δεν καλύπτουν ραφιναρισμένο πετρέλαιο το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για την κίνηση μηχανών μεγάλων πλοίων.

Εγγραφα που έχει στην κατοχή του το Reuters από πλοιοκτήτες δείχνουν ότι το supertanker, χωρητικότητας 300.000 τόνων «Grace 1» παρέλαβε πετρέλαιο στη Βασόρα του Ιράκ, μεταξύ τις 10-12 Δεκεμβρίου του 2018.

Αλλά το πρόγραμμα που τηρείται στο λιμάνι της Βασόρας για τις φορτώσεις-εκφορτώσεις, τα οποία ήλεγξε το Reuters δεν δείχνουν το «Grace 1» να βρίσκεται στο λιμάνι εκείνο το διάστημα.

Ο εντοπισμός του «Grace 1», μέσω Refinitiv, Kpler, IHS Markit και Vessel Finder έδειξαν ότι είχε κλειστό το Σύστημα Αυτόματης Ταυτοποίησης (Automatic Identification System, AIS) κλειστό από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 14 Δεκεμβρίου του 2018.

Επειτα εμφανίστηκε σε ύδατα κοντά στο λιμάνι Bandar Assaluyeh του Ιράν, έμφορτο πλήρως. Το φορτίο του μεταφέρθηκε σε δύο μικρότερα πλοία σε ύδατα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τον Ιανουάριο, από τα οποία το ένα το παρέδωσε στη Σιγκαπούρη το Φεβρουάριο.

Στη «διαδικασία» φέρεται να εμπλέκεται και το πλοίο «Kriti Island», χωρητικότητας 130.000 τόνων, το οποίο ξεφόρτωσε πετρέλαιο σε χώρο αποθήκευση στη Σιγκαπούρη κοντά στις 5-7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα πάντα με το Reuters, το οποίο σημειώνει πάντως ότι δεν κατάφερε να εξακριβώσει ποιος αγόρασε το φορτίο από εκεί και έπειτα.

Επίσης το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι η Avin International γνώριζε ότι μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο.

Το «Kriti Island» αναφέρει το άρθρο διαχειρίζεται η ελληνική Avin International SA. Το τάνκερ ναυλώθηκε από την Blutide Pte Ltd που έχει έδρα τη Σιγκαπούρη για το δρομολόγιο αυτό, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Avin International, Γιώργος Μυλωνάς.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το «Kriti Island» πήρε πετρέλαιο από το πλοίο «Grace 1» και ότι η εταιρεία του έκανε όλο τον απαραίτητο έλεγχο για να διασφαλίσει ότι το φορτίο ήταν νόμιμης προέλευσης.

Ο κ. Μυλωνάς κατέθεσε έστειλε στο Reuters αντίγραφο του Πιστοποιητικού Προέλευσης (Certificate of Origin, COO) το οποίο, όπως είπε του παρείχαν οι εκμισθωτές του πλοίου.

«Το COO και όλες οι πληροφορίες που πήραμε δεν αποκάλυπταν καμία σχέση με το Ιράν, πόσω μάλλον ότι το φορτίο προερχόταν από εκεί», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

Πρόσθεσε ότι ιδιοκτήτες, διαχειριστές, ναυλωτές και άλλοι που εμπλέκονται με το πλοίο «Grace 1» ελέγχθηκαν από την Avin International.

«Δεν υπήρχαν στοιχεία που θα καθιστούσαν το COO αμφίβολης προέλευσης», επεσήμανε στο email του. Ακόμη, δήλωσε, ότι του είπαν οι ναυλωτές πως το «Grace 1» έκανε στάση σε χωρικά ύδατα εκτός Ιράν, τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου για «επισκευές σε γεννήτριες diesel που είχαν βλάβη» πριν πλεύσει για το Fujairah.

To «Grace 1» σημειώνεται έχει σημαία Παναμά και το διαχειρίζεται η IShips Management Pte Ltd με έδδα τη Σιγκαπούρη. Η IShips δεν απάντησε σε πολλά αιτήματα του Reuters για κάποιο σχόλιο μέσω email ή τηλεφώνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available