x
 

Κοινωνία

Σαλπάρει και δεύτερο πλοίο για τη Γάζα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Παραμένει ο προγραμματισμός για αναχώρηση για τη Γάζα, για το τέλος της εβδομάδας του δεύτερου πλοίου, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι Λάρνακας, πληροφορείται το Κυπριακό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο «Jennifer», το οποίο θα είναι το δεύτερο πλοίο που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, στο πλαίσιο του Σχεδίου Αμάλθεια, αναμένεται να αναχωρήσει για τον προορισμό του προς το τέλος της εβδομάδας, και, κατά πάσα πιθανότητα, το Σάββατο.

Το ταξίδι του «Jennifer» θα διαρκέσει περίπου τρεις ημέρες καθώς θα μεταφέρει και την πλατφόρμα την οποία είχε μεταφέρει και το πλοίο «Open Arms» μαζί του στη Γάζα. Επίσης, αναμένεται ότι το πλοίο «Open Arms» αλλά και ένα βοηθητικό σκάφος θα συνοδεύσουν το «Jennifer», για τη μεταφορά εξοπλισμού.

Σκοπός είναι να μείνει στη Γάζα η πλατφόρμα, την οποία έφερε πίσω στη Λάρνακα το «Open Arms» για κάποιες επισκευές, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας ότι, έτσι, τα επόμενα ταξίδια πλοίων στη Γάζα θα διαρκούν λιγότερο.

Και τα δύο πλοία, το «Open Arms», το οποίο πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέσω του λιμανιού Λάρνακας πριν περίπου δύο εβδομάδες, και το «Jennifer», είναι μέρος των αποστολών που διοργανώνει η μη-κυβερνητική οργάνωση, World Central Kitchen.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ενδεχομένως το λιμάνι που δημιουργείται στη Γάζα στο πλαίσιο του θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή να είναι έτοιμο πριν από την 1η Μαΐου.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν νεότερα σε σχέση με τον θαλάσσιο διάδρομο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι έχει ενημερωθεί πολύ συγκεκριμένα από τους αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού όταν είχε πρόσφατα συνάντηση για τη δημιουργία του λιμένα εκεί.

«Ο στόχος είναι η 1η Μαΐου, αλλά, σύμφωνα με την ενημέρωση της οποίας έτυχα, φαίνεται ότι ενδεχομένως να υπάρχει κατάληξη σαφώς νωρίτερα και είναι κάτι που θα βοηθήσει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Η Τουρκία ακολουθεί μια à la carte προσέγγιση προς τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντάς τα ως παρωχημένα ή απορρίπτοντας το περιεχόμενό τους, όταν δεν ταιριάζουν στο αφήγημά της, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι το αποτέλεσμα της επιθετικότητάς της έχει ένα νομικά έγκυρο αποτέλεσμα, ανέφερε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη σε επιστολή της προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ