x

Αμερική

Σχεδόν $325.000 χορηγεί στα γηροκομεία ο πρόεδρος του Κουίνς

ΚΟΥΙΝΣ. Σχεδόν 325.000 δολάρια θα χορηγηθούν για χρηματοδότηση και  υποστήριξη σε κέντρα ηλικιωμένων και παρόχους υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας στο Κουίνς, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δήμου, Ντόνοβαν Ρίτσαρντς.

Τα κεφάλαια διατίθενται μέσω του ταμείου διακριτικής ευχέρειας του προέδρου του Δήμου (DFTA), παρ’ ότι είχαν αφαιρεθεί από τον προϋπολογισμό του 2021 – τον αρχικό προϋπολογισμό της πόλης μετά την έναρξη της πανδημίας. Οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι προέβησαν σε αυτή την αλλαγή με σκοπό να αντιμετωπίσει η πόλη την αναμενόμενη δημοσιονομική κρίση που προέρχεται από τον ιό.

«Οι ηλικιωμένοι μας επωμίστηκαν δυσανάλογα το βάρος της πανδημίας Covid-19», είπε ο Ρίτσαρντς σε μια πρόσφατη δήλωσή του, ενώ συνέχισε λέγοντας:  «Από τη σίτιση και τη στέγαση μέχρι την απομόνωση και τον ίδιο τον ιό, που έχει αποδειχθεί πιο θανατηφόρος για τους ηλικιωμένους, τα εμπόδια που έχουν αντιμετωπίσει οι ηλικιωμένοι μας τα τελευταία δύο χρόνια είναι πολλά».

Ο Ρίτσαρντς είπε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με ανώτερους παρόχους υπηρεσιών σε όλο το Κουίνς σχετικά με τη διανομή των κεφαλαίων.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους ανώτερους παρόχους υπηρεσιών μας για να βοηθήσω στη βελτίωση της ζωής περισσότερων από 300.000 ηλικιωμένων που αποκαλούν με περηφάνια το Κουίνς σπίτι τους», είπε ο Ρίτσαρντς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. Η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός ομογενούς στο Λας Βέγκας, εμπλεκόμενο με δραστηριότητες της μαφίας, το μακρινό 1976, όπως και άλλες ανάλογες υποθέσεις, έρχονται ξανά στο φως για την τοπική κοινωνία, περίπου 50 χρόνια αργότερα, με τα ένοχα μυστικά τέλεια καλυμμένων εγκλημάτων να αποκαλύπτονται με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Η Σαντορίνη και οι ομορφιές της μέσα από ένα βίντεο

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ. Νέο προωθητικό βίντεο για την προβολή της Σαντορίνης δημιούργησε η εταιρία επικοινωνίας MTC GROUP για λογαριασμό του Δήμου Θήρας.

Ο Κρίστοφερ Κινγκ για τις Ελληνοεβραίες μουσικούς των αρχών του 20ού αιώνα – Τι δήλωσε στον «Ε.Κ.»

ΑΘΗΝΑ. Η πρώτη εκ των τριών προγραμματισμένων μουσικών διαλέξεων του βραβευμένου Αμερικανού εθνομουσικολόγου Κρίστοφερ Κίνγκ(Christopher C.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας