x

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

24 Σεπτεμβρίου 2019

Ποιός είναι ο «Εθνικός Κήρυκας»

Ο «Εθνικός Κήρυκας» συμπλήρωσε αισίως 105 χρόνια ζωής, γεγονός που «αποτελεί κυρίως έναν θρίαμβο του Ελληνισμού της Αμερικής. Μια απόδειξη του ακαταμάχητου πόθου του ομογενή να ριζώσει στην Αμερική, τη νέα πατρίδα, αλλά και παράλληλα να διατηρήσει ακέραια την ταυτότητά του» ανέφερε ο εκδότης/διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας κ. Ηρακλής Α. Διαματάρης.

Οι ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές αποτελούν μια πρόκληση, αλλά παράλληλα και μια μεγάλη ευκαιρία για την εφημερίδα: Την ενημέρωση χωρίς όρια.

H ηλεκτρονική έκδοση του «Εθνικού Κήρυκα» έχει ως βάση τα αμερικανικά σύνορα, αλλά διαβάζεται πλέον από όλο τον Ελληνισμό ανά τον Κόσμο.

Πρόκειται για μία ιστορική εξέλιξη. Μία ενημέρωση που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1915 στη Νέα Υόρκη και σήμερα έχει επεκταθεί διεθνώς.

Κάτι που ούτε καν θα μπορούσε κανείς να διανοηθεί τότε.

Η ηλεκτρονική μας έκδοση είναι σε διαρκή εξέλιξη, με συνεχή ανανέωση και με υιοθέτηση νέων μεθόδων στο Διαδίκτυο, αλλά και με ένα προσωπικό που διαπνέεται από τις ίδιες αρχές όπως και αυτό της έντυπης. Αρχές που βασίζονται στο χρέος, ευθύνη και προσφορά απέναντι στους αναγνώστες μας, και στη συνεχή ανανέωση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ του αναγνώστη και της εφημερίδας.

«Η εκδοτική φιλοσοφία τόσο της έντυπης όσο και της ηλεκτρονικής μας έκδοσης», υπογραμμίζει ο κ. Διαματάρης, «στηρίζεται στην αρχή της δημοσιογραφίας ‘αμερικανικού τύπου’, της αντικειμενικής χωρίς φόβο και πάθος ειδησεογραφίας, της άμεσης ενημέρωσης την ώρα που διαδραματίζονται τα γεγονότα και απλώνεται και στις πέντε ηπείρους».

Ο,τι σημαντικό συμβαίνει, αναρτάται άμεσα στην ιστοσελίδα μας.

Κυρίως, όμως, φιλοδοξούμε, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, να είμαστε ο Διαδικτυακός τόπος του Ελληνισμού των ΗΠΑ, καθώς και σε όλο τον Κόσμο.

Μας το επιτρέπει η ιστορική διαδρομή της εφημερίδας και η πολύχρονη εμπειρία μας, μας το επιβάλλει η νέα Εποχή. Και αυτό φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε με την ηλεκτρονική μας σελίδα, στην ελληνική, και στην αγγλική της έκδοση. Αποτελεί, άλλωστε, υποχρέωση προς τους συνεχώς αυξανόμενους συνδρομητές που μας εμπιστεύονται.

*****

Ημερομηνίες σταθμοί του «Εθνικού Κήρυκα»

1915 – Η ελληνική έκδοση «Εθνικός Κήρυξ» ιδρύεται από τον Πέτρο Τατάνη, στις 2 Απριλίου 1915.

1947 – Ο Μπάμπης Μαρκέτος αναλαμβάνει την εταιρεία και παραμένει εκδότης για τα επόμενα τριάντα χρόνια.

1976 – Ο Ευγένιος Ρωσσίδης, υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, αναλαμβάνει εκδότης της εφημερίδας.

1979 – Ο Αντώνης Η. Διαματάρης αναλαμβάνει ως εκδότης της εφημερίδας σε νεαρή ηλικία. Το συνεχές του πάθος να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας εδραιώνει την εφημερίδα ως την κορυφαία καθημερινή ελληνόφωνη έκδοση του απόδημου Ελληνισμού.

1982 – Ο «Εθνικός Κήρυξ» μετακομίζει από το Μανχάταν σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Long Island City. Η εφημερίδα διατηρεί επίσης γραφεία σε Βοστώνη, Αθήνα, Λευκωσία και Τρίπολη.

1984 – Η εφημερίδα αποκτά τα δικά της ταχύτατα πιεστήρια.

1997 – Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για μια αγγλόφωνη έκδοση, η εφημερίδα εγκαινιάζει την εβδομαδιαία έκδοσή της «The National Herald», η οποία εν μία νυκτί γνωρίζει επιτυχία και γρήγορα αποκτά ένα σημαντικό επίπεδο στην κυκλοφορία της.

2002 – Η εφημερίδα ξεκινάει την κατ’ οίκον διανομή σε συνδρομητές στη Νέα Υόρκη και στη γενικότερη Ανατολική πλευρά των ΗΠΑ.

2003 – Η εφημερίδα ξεκινάει την κατ’ οίκον παράδοση σε συνδρομητές της περιοχής της Νέας Αγγλίας.

2004 – Η εφημερίδα ξεκινάει τη δική της ιστοσελίδα.

2005 – Η εταιρεία μεταφέρεται στη σημερινή ιδιόκτητη, υπερσύγχρονη έδρα της, στη διεύθυνση 37-10 30 St., Long Island City, New York, 11101.

2016 – Σε μια ιστορικής σημασίας για την Ομογένεια εξέλιξη, η πόλη της Νέας Υόρκης μετονόμασε την οδό μπροστά στα κεντρικά γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» στο Κουίνς, σε «Εθνικός Κήρυξ – Νational Herald Way».

2019 – Ο Ηρακλής Α. Διαματάρης αναλαμβάνει τα «ηνία» της εφημερίδας, καθώς ο πατέρας του, Αντώνης Η. Διαματάρης, ορκίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, στην κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ελλάδα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Επέστρεψε στις ΗΠΑ η Μπρίτνεϊ Γκράινερ

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ. Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σχεδόν 10 μήνες αφότου η κράτηση της σταρ του μπάσκετ στη Ρωσία την έκανε την πιο προβεβλημένη Αμερικανίδα που φυλακίστηκε στο εξωτερικό, προκαλώντας πολιτική θύελλα.

Στα γαλανόλευκα το Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης για την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής» (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στα γαλανόλευκα ντύθηκε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) για να τιμήσει την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής», που διοργανώθηκε σε ειδική τελετή προς τιμήν της χώρας μας σε συνεργασία με την Capital Link στην Νέα Υόρκη.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας