x

Κοινωνία

Σε αναστολή καθηκόντων οι γιατροί που έδωσαν την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

ΑΘΗΝΑ. Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε ο φάκελος για την αναρρωτική άδεια που πήρε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα της προηγούμενης Τρίτης στα Τέμπη, ενώ σε αναστολή καθηκόντων τέθηκαν οι εμπλεκόμενοι γιατροί.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, στην ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, ενώ τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, από την ΕΔΕ προέκυψε ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια, ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής, κατ’ εντολή του διευθυντή, έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στο περιστατικό εμπλέκονται δύο γιατροί, ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Χαυτούρας που φέρεται με γραπτό παραπεμπτικό να ζήτησε να εξεταστεί ο επιθεωρητής στα εξωτερικά ιατρεία, και ο επικουρικός γιατρός που είχε υπηρεσία στα εξωτερικά ιατρεία. Ο τελευταίος στο πλαίσιο της κατάθεσής του παρουσίασε το παραπεμπτικό σημειώνοντας ότι εξυπηρέτησε τον διευθυντή του που του ζήτησε να εξετάσει τον επιθεωρητή και στη συνέχεια να υπογράψει την αναρρωτική άδεια.

Για «πολιτική – συνδικαλιστική δίωξη με σκοπό να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από την ουσία της υπόθεσης της τραγωδίας των Τεμπών», έκανε λόγο ο κ. Χαυτούρας.

Με απόφαση Ανδρουλάκη εκτός ψηφοδελτίου ο γιατρός που έδωσε την αναρρωτική

Με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, τέθηκε εκτός του ψηφοδελτίου του Κινήματος στη Μαγνησία ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας, μετά τη δημοσιοποίηση του προαναφερθέντος πορίσματος της ΕΔΕ για τη μηνιαία αναρρωτική άδεια στον επόπτη των σταθμαρχών της Λάρισας.

«Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται εκτός των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην οποία τονίζεται ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα».

Πηγή: «ΑΠΕ-ΜΠΕ», «ertnews.gr»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Είναι πλασμένος με φρόνηση και ρητορική και γνωρίζει πολύ καλά, ότι ο λόγος εισάγει τη δημόσια εξωτερίκευση της προσωπικότητας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ