x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Σε επιφυλακή

Η οικονομική κρίση που σοβούσε στην Τουρκία εδώ και καιρό (και την οποία ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προσπαθούσε να υποβαθμίσει κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί) έχει αρχίσει να λαμβάνει ανεξέλεγκτες τεράστιες διαστάσεις.

Η ελεύθερη πτώση της λίρας συνεχίζεται καθημερινά, ο λαός στενάζει κάτω από τα κύματα της ακρίβειας και οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν έχουν βρει ένα πάτημα να του επιτίθενται καθημερινά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος προκειμένου να παρουσιάσει με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση στη χώρα του υπό την ηγεσία του Ερντογάν έφτασε να την συγκρίνει με την Ελλάδα: «Μέχρι εχθές έλεγαν από την κυβέρνηση του Ερντογάν ‘Στην εξαθλίωση η Ελλάδα. Καταστράφηκε. Η Ελλάδα χρεοκόπησε’. Ομως, ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι 2,7 φορές πιο πάνω από την Τουρκία. Δηλαδή σχεδόν τριπλάσιος. Ποιος ζει στην εξαθλίωση;».

Εκ πρώτης όψεως τα προβλήματα αφορούν τον ίδιο τον Ερντογάν, τον λαό του, και βέβαια τους πιστωτές της χώρας. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Αυταρχικά καθεστώτα όπως του Ερντογάν (διότι είναι πανθομολογούμενο ότι πρόκειται περί αυτού, δεν είναι η ελληνική άποψη αυτή) συνηθίζουν να «εξάγουν» τα προβλήματά τους με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης τους.

Δυστυχώς η Ελλάδα είναι αν όχι η πρώτη σίγουρα μεταξύ των πρώτων στο σχετικό κατάλογο των πιθανών «στόχων» της Αγκυρας σε μια προσπάθεια του Ερντογάν να περιορίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και παράλληλα τα δημοσκοπικά του ποσοστά που ακολουθούν το τελευταίο διάστημα φθίνουσα πορεία.

Το αν θα γίνει τελικά κάτι τέτοιο, το πότε θα γίνει και με ποια ακριβώς μορφή δεν το γνωρίζει κανείς – ενδεχομένως ούτε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά οφείλει να βρίσκεται σε εγρήγορση αν όχι σε επιφυλακή. Ο Ερντογάν δεν είναι από αυτούς που θα εγκαταλείψουν εύκολα την εξουσία και είναι βέβαιο ότι θα μετέλθει κάθε είδους αθέμιτων τρόπων για να γαντζωθεί σε αυτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπάνια, ιστορικά, ομογενής απασχολεί τις Αρχές και την κοινωνία για την διάπραξη κάποιου εγκλήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο τελευταίος των Liberty ταυτοποιήθηκε στον βυθό του Αιγαίου: Ποιος ήταν ο «Αφρικανός Μαρκήσιος» (Φωτο + Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Φως σε ένα από τα πιο σημαντικά ναυάγια που «φιλοξενούνται» στον βυθό του Αιγαίου έριξε η έρευνα, καθώς ταυτοποιήθηκε ο «Αφρικανός Μαρκήσιος» (AFRICAN MARQUIS), ένα εξαιρετικά σπάνιο «καναδέζικο liberty», που κείτεται στα νερά της βραχονησίδας Πλάτη, στα νοτιοδυτικά Δωδεκάνησα, από το 1958.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας