x
 

Κοινωνία

Σε ισχύ η απαγόρευση των αμβλώσεων μετά τις 6 εβδομάδες στη Φλόριδα

ΜΠΟΚΑ ΡΑΤΟΝ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Η απαγόρευση της Φλόριδας για τις περισσότερες αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης, πριν ακόμη δηλαδή πολλές γυναίκες μάθουν ότι είναι εγκυμονούσες, τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη, και ορισμένοι γιατροί ανησυχούν ότι οι γυναίκες στην πολιτεία δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση στην απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη.

Η Δρ Λία Ρόμπερτς (Dr. Leah Roberts), ενδοκρινολόγος αναπαραγωγής και ειδική σε θέματα γονιμότητας στο Boca Fertility στο Μπόκα Ρατόν, δήλωσε ότι οι νόμοι κατά των αμβλώσεων που θεσπίζονται από τη Φλόριδα και άλλες πολιτείες γράφονται με ασάφεια από ανθρώπους που δεν κατανοούν την ιατρική επιστήμη. Οι κανόνες επηρεάζουν όχι μόνο τις γυναίκες που θέλουν θεραπευτικές αμβλώσεις, δηλαδή διαδικασίες για τη διακοπή βιώσιμων κυήσεων λόγω προσωπικής επιλογής, αλλά και μη βιώσιμες κυήσεις για γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά.

«Ερχόμαστε ανάμεσα σε αυτές και τους γιατρούς τους και τις εμποδίζουμε να λάβουν περίθαλψη έως ότου κυριολεκτικά σωθεί η ζωή τους, μερικές φορές εις βάρος της γονιμότητάς τους», δήλωσε η Ρόμπερτς.

Η νέα απαγόρευση προβλέπει μια εξαίρεση για τη διαφύλαξη της ζωής μιας γυναίκας, καθώς και σε περιπτώσεις βιασμού και αιμομιξίας, αλλά η Ρόμπερτς δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης εξακολουθούν να μην μπορούν να κάνουν έκτρωση σε μη βιώσιμη εγκυμοσύνη που γνωρίζουν ότι μπορεί να αποβεί θανατηφόρα μέχρι να αποβεί πραγματικά θανατηφόρα.

«Μας λένε ότι πρέπει να περιμένουμε μέχρι η μητέρα να είναι σηπτική για να μπορέσουμε να επέμβουμε», δήλωσε η Ρόμπερτς.

Εκτός από τον σωματικό κίνδυνο, υπάρχει και το ψυχολογικό τραύμα τού να πρέπει να κυοφορήσει ένα έμβρυο που η μητέρα γνωρίζει ότι δεν θα γίνει ποτέ ένα υγιές μωρό, δήλωσε η Ρόμπερτς.

Είπε ότι ένα τεράστιο ζήτημα με την απαγόρευση είναι ότι, αν απαγορευτούν οι περισσότερες αμβλώσεις, η επόμενη γενιά γιατρών δεν θα είναι σε θέση να αναπτύξει τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση μιας επείγουσας έκτρωσης.

Η Ρόμπερτς δήλωσε ότι ανησυχεί ότι οι περιορισμοί θα ωθήσουν επίσης τους έμπειρους γιατρούς να εγκαταλείψουν τη Φλόριδα.

Επιπλέον, οι γυναίκες θα πρέπει να ταξιδεύουν μακριά από την έδρα τους για να κάνουν αμβλώσεις. Η εκτελεστική διευθύντρια του Florida Access Network Στέφανι Πινέιρο (Stephanie Pineiro) δήλωσε ότι η οργάνωση, η οποία συμβάλλει στη χρηματοδότηση των αμβλώσεων, αναμένει ότι το κόστος θα αυξηθεί δραματικά. Υπολογίζει ότι θα κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια για μια γυναίκα να ταξιδέψει σε άλλη πολιτεία για μια έκτρωση.

Πηγή: «Associated Press»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Δευτέρα ότι οι ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από τον Οκτώβριο «δεν είναι γενοκτονία».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ