x

Αμερική

Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Νίκου Μιχαλιού

11 Αυγούστου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τετάρτης, 10 Αυγούστου 2022, η Εξόδιος Ακολουθία του αείμνηστου Νικόλαου Μιχαλιού, προεξαρχόντων του ιερατικού προϊσταμένου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Βασίλειο Τσουρλή, του ιερατικού προϊσταμένου του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ π. Νικόλαο Πάρου, του π. Παύλο Παλαιστίδη, του ιερατικού προϊσταμένου της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης, π. Χρήστου Παππά, του ιερατικού προϊσταμένου της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ, π. Βασιλείου Λούρου και του ιερατικού προϊσταμένου της Παναγίας του Αϊλαντ Παρκ, π. Γεώργιου Καζούλη.

Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλιός, απεβίωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Αυγούστου 2022, σε ηλικία 85 ετών.

Ο εκλιπών υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής της Εκκλησίας. Πρόεδρος και ευεργέτης του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Το Πελινναίον Αγία Μαρκέλλα» και της Χιακής Ομοσπονδίας. Δωρητής της Κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου και επίτροπος στον Ιερό Ναό Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου Αστόριας. Επίσης, είχε την ιδέα και ήταν ένας εκ των πρωτοπόρων της ανέγερσης του εξωκκλησίου της Αγίας Μαρκέλλας του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου, στο Upstate της Νέας Υόρκης.

Στην Εξόδιο Ακολουθία, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο άρχων Αλεξ Πρίτσος, ο Δημήτριος Κωσταράς, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Δημήτριος Κοντολιός, οι πρώην και νυν πρόεδροι της Χιακής Ομοσπονδίας, Σταύρος Χαβιάρας και Ιωάννης Κοντολιός, αντίστοιχα, ο ευεργέτης Στυλιανός Ζερβούδης και άλλοι εκπρόσωποι της Ομογένειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Νέα αναβολή πήρε την Δευτέρα η ακρόαση του 34χρονου ομογενούς Πίτερ Ζησόπουλου (Peter Zisopoulos), για την στυγερή δολοφονία της 61χρονης βαθμοφόρου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Υόρκης (FDNY), Αλισον Ρούσο-Ελινγκ (Alisson Russo-Elling), την περασμένη Πέμπτη στην Αστόρια.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Το συγκρότημα «Sounds of Cyprus» στους δρόμους του Μανχάταν

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελενα Χρίστου, ο Πήτερ Δούσκαλης και ο Αλεξ Τασόπουλος πραγματοποίησαν μια συναυλία κυπριακής μουσικής για Νεοϋορκέζους και τουρίστες στο κέντρο του Μεγάλου Μήλου, την Times Square.

«Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στη Λίμνη Μαυραναίων (Βίντεο)

ΓΡΕΒΕΝΑ. Το ένατο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά», παρουσιάζει την πανέμορφη τεχνητή λίμνη της κοινότητας Μαυραναίων, η οποία απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από την πόλη των Γρεβενών.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας