x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σε ομογενειακή εκδήλωση στο Τορόντο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΟΡΟΝΤΟ. Σε ομογενειακή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Τορόντο, όπου συμμετείχε και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό (Justin Trudeau), παρέστη και μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη χώρα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας για να γιορτάσουμε την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του και πρόσθεσε για την Ελλάδα πως «ήταν πάντα μαζί με τον Καναδά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Και μέρος της Ιστορίας μας είναι επίσης η ιστορία της μετανάστευσης. Είναι η ιστορία εκείνων των Ελλήνων σε δύσκολους καιρούς, των γονιών σας, των παππούδων σας, που αποφάσισαν να αφήσουν την Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Πολλοί από αυτούς αποφάσισαν να κάνουν τον Καναδά τη δεύτερη πατρίδα τους».

Από αριστερά, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό παρευρίσκονται σε εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας στο Τορόντο, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024. (Arlyn McAdorey/The Canadian Press via AP)

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής στους παρόντες ομογενείς «που κρατάτε την Ελλάδα στην καρδιά σας, αλλά τραγουδάτε και τους δύο Εθνικούς Υμνους με το ίδιο σθένος και με τον ίδιο ενθουσιασμό».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις σχετικές ευκαιρίες για το «επιχειρείν», καθώς επίσης και στους δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες και τα πεδία συνεργασίας απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις. Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη σημασία της συμμετοχής στις εκλογές μέσω της επιστολικής ψήφου τονίζοντας πως «είναι σημαντικό για εμάς να κάνουμε αυτό το εγχείρημα να πετύχει, και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη Διασπορά και να ενισχύουμε τους δεσμούς μεταξύ της πατρίδας και εκείνων από εσάς που καταβάλλετε μεγάλες προσπάθειες για να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας εκπαιδεύονται, ότι τα παιδιά σας μιλούν τη γλώσσα».

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, δεξιά, παρουσιάζει στον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, αριστερά, μαζί με ένα γλυπτό σε εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας στο Τορόντο, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024. (Arlyn McAdorey/The Canadian Press μέσω AP)

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας πως η Ελλάδα που οραματίζεται είναι μία χώρα όπου οι νέοι δεν θα την εγκαταλείπουν από ανάγκη, αλλά θα το κάνουν μόνο από επιλογή, τονίζοντας πως η κυβέρνηση και ο ίδιος εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, δεξιά, δέχεται δώρο από τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, σε εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας στο Τορόντο, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024. (Arlyn McAdorey/The Canadian Press via AP)
Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Καναδά, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ολα έτοιμα ήταν το μεσημέρι της Κυριακής για την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο με την οποία ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης θα τιμήσει την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ