x
 

Ταξίδι

Σε υψηλά επίπεδα η πληρότητα των καταλυμάτων στην Πάργα τον Αύγουστο

13 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΡΓΑ. Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε η πληρότητα των καταλυμάτων στην Πάργα τον Αύγουστο, ενώ και ο Σεπτέμβριος καταγράφει πολύ θετικά νούμερα. Συγκεκριμένα η πληρότητα των καταλυμάτων στην Πάργα, άγγιξε τον Αύγουστο το 98% και όπως όλα δείχνουν, ακολουθεί ένας πολύ καλός Σεπτέμβριος με την πληρότητα να κυμαίνεται στο 90%.

Η εύκολη οδική πρόσβαση από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, καθώς και από τις χώρες των Βαλκανίων, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Ταυτόχρονα, η διεύρυνση των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο του Ακτίου, οι ποιοτικές προσφερόμενες υπηρεσίες έχουν τοποθετήσει την Πάργα «ψηλά» στις προτιμήσεις των επισκεπτών και όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο μεταξύ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Πάργα προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό, όπως ράφτινγκ στον Αχέροντα, καταδύσεις, ιππασία και πεζοπορία. Μάλιστα, για την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού, ο Δήμος Πάργας υπέβαλε πρόταση στο υπουργείο Περιβάλλοντος που αφορά την «Δημιουργία διαδρομών πεζοπορίας στον Δήμο Πάργας» ύψους 1.595.000 ευρώ, συνολικού μήκους 42 χλμ.

Η πρόταση αφορά στην δημιουργία περιπατητικών διαδρομών μήκους 27 χλμ στην ΔΕ Φαναρίου και 15 χλμ στην ΔΕ Πάργας και περιλαμβάνει την διαμόρφωση των μονοπατιών, καθώς και τις απαραίτητες υποδομές (τοιχία, παγκάκια, κιόσκια, πλακοστρώσεις κ.α.) που θα τις καταστήσουν επισκέψιμες από τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες.

Ο Δήμος Πάργας επιδιώκει να ενισχύσει τον τουρισμό προσφέροντας αυθεντικές «βιωματικές» διακοπές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε όλες τις κοινότητες, αναδεικνύοντας περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, καθώς και τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους που διαθέτει.

Προς την κατεύθυνση αυτή, γίνεται προσπάθεια το έργο κατασκευής της Κύριας Διαδρομής δικτύου ποδηλατοδρόμων (Ιόνια Διαδρομή), από την Πρέβεζα στην Πάργα, για το οποίο εγκρίθηκε η δημοπράτηση με προϋπολογισμό 3.661.904,95 ευρώ, να επεκταθεί και σε ιστορικές περιοχές της Πάργας όπως το Νεκρομαντείο κ.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Οι δυνατότητες ενίσχυσης της ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς από δυνητικούς επισκέπτες υψηλού εισοδήματος και υψηλής ταξιδιωτικής δαπάνης εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας British Airways και του tour operator British Airways Holidays.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ