x

Συνεργάτες

Σεβασμός στους θεσμούς και τα πρόσωπα

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με βασικούς σταθμούς της επίσκεψής του την Ουάσιγκτον όπου θα γίνει δεκτός με υψηλές τιμές από τον Λευκό Οίκο, την Ιντιάνα όπου θα τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο Notre Dame, την Δυτική Βιρτζίνια της Μητρόπολης Πίτσμπουργκ και τη Νέα Υόρκη με επίκεντρο την Αρχιεπισκοπή και τον υπό αποπεράτωση Ιερό Ναό και Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου. Το Τάγμα των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα ετοιμάζει δείπνο προς τιμήν του.

Αναμφίβολα η επίσκεψη του Πατριάρχη περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την Ομογένεια, έπειτα μάλιστα από έντεκα χρόνια που έχει να έλθει. Βέβαια, η συνεχιζόμενη ύπαρξη της πανδημίας του κορωνοϊού λειτουργεί αποτρεπτικά για την μεγάλη έμφαση που θα δινόταν στην επίσκεψη αυτή κάτω από ομαλές συνθήκες.

Αλλά και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εσχάτως με τα γνωστά διαμειφθέντα με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «τουρκικού σπιτιού» στο Μανχάταν.

Eρχονται πληροφορίες ότι κάποιοι ενδεχομένως να διοργανώσουν διαδηλώσεις σε βάρος του Πατριάρχη. Μιλούμε για στοιχεία  της Ομογένειας και της Κυπριακής Παροικίας, τα οποία θέλουν με αυτό τον τρόπο να εξωτερικεύσουν την θλίψη και την αγανάκτησή τους για το ολίσθημα του Ελπιδοφόρου.

Το έγραψα και το επαναλαμβάνω πως η Ομογένεια της Αμερικής έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό υψηλό το φρόνημα της φιλοπατρίας, η οποία είναι αρετή και δεν έχει καμία σχέση σε σωβινισμούς και λοιπούς ολιστικούς διεθνισμούς. Κι ακόμα να επαναλάβω για μία ακόμα φορά πως ο Ελπιδοφόρος έχει και μπορεί να προσφέρει πολλά και δεν θα πρέπει να «ακυρωθεί», αλλά να βοηθηθεί να κατανοήσει και να ισορροπήσει ανάμεσα στις αρετές, τις ευαισθησίες, τους πόνους, τους καημούς και τις επιδιώξεις της Ομογένειας, η οποία ούτε πατριδοκάπηλη είναι, ούτε κατατρύχεται από καμία λοιμική άκρατου και άκριτου συντηρητισμού. Απεναντίας είναι το πιο φιλότιμο, φιλάνθρωπο, μορφωμένο και επιτυχημένο κατά πάντα και διά πάντα κομμάτι του Παγκόσμιου Ελληνισμού, το οποίο έχει ως βασικό κύτταρο συγκρότησής του την Εκκλησία και πιο ειδικά την τοπική ενορία και κοινότητα.

Η υγιής Ομογένειά μας δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με  φωνασκούντες λιβελλοπράγμονες υβριστές των ιερών και των οσίων της Εκκλησίας και του Γένους, ενταύθα και εν Ελλάδι, οι οποίοι είναι άνευ σημασίας, όπως άλλωστε όλοι οι περιθωριακοί.

Θα ήταν λοιπόν τραγικό λάθος να επιτρέψουν κάποιοι καλοί, φιλότιμοι και ένθεοι άνθρωποι της Ομογένειας να τους παρασύρει ο θυμός και η αποκαρδίωσή τους και να διαδηλώσουν σε βάρος του Οικουμενικού Πατριάρχη του Γένους, ο οποίος σε τελική ανάλυση δεν φταίει σε τίποτε, διότι ουσιαστικά δεν θα προσβάλλουν τον Πατριάρχη, αλλά τους ίδιους τους εαυτούς τους καθότι θα καταντήσουν πεζοδρομιακοί. Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως η Ομογένειά μας αγαπά, σέβεται και στηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κι αυτά τα αισθήματα θα δείξει για μία ακόμα φορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλημέρα από την Αθήνα που παλεύει να ισορροπήσει ανάμεσα σε έναν κρύο ήλιο και έναν συννεφιασμένο ουρανό που «γεμίζει» για βροχή, που όμως δεν αλλάζει την διάθεση κανενός μας αφού η.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Πορείες στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκε η πορεία των μαθητών στην Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μητσοτάκης: Το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Για μια σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , σε δήλωσή του για την απόφαση του Eurogroup.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας