x
 

Πολιτική

«Σφάζονται» ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ ενόψει ευρωεκλογών – Μάχη για την τρίτη θέση

22 Μαΐου 2024

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ανεβαίνουν οι τόνοι των αντιπαραθέσεων ανάμεσα στο ΔΗΚΟ και το ΕΛΑΜ με φόντο τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ακροδεξιό κόμμα να διεκδικεί την Τρίτη θέση εκτοπίζοντας το ΔΗΚΟ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, ήταν καλεσμένοι στο τηλεοπτικό κανάλι «Σίγμα» για να συζητήσουν την πρόταση του ΕΛΑΜ για παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων στους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Νικόλας Παπαδόπουλος άνοιξε και το κεφάλαιο της παρουσίας του Χρίστου Χρίστου στην Μητρόπολη Ταμασού όταν εξεταζόταν το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ και καταμετρήθηκαν τα χρήματα του χρηματοκιβωτίου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ τόνισε ότι υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα διότι «ένας πολιτικός αρχηγός ήταν παρών στη σκηνή, όπου υπήρχαν κουκουλοφόροι και μπορεί να επηρέασαν και μάρτυρες». Πρόσθεσε ότι ο κ. Χρίστου στη διοικητική συγκρότηση της Εκκλησίας της Κύπρου δεν είναι θρονικός επίτροπος και μάλιστα, άλλοι θρονικοί επίτροποι δεν γνωρίζουν ότι ήταν μέλος της θρονικής επιτροπής.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ αντέταξε ότι ήταν εκεί παρών ως μάρτυρας. Ότι και άλλοι πολιτικοί είναι μέλη θρονικών επιτροπών, ότι στη Μητρόπολη όπου εκείνος βρισκόταν, δεν υπήρχαν κουκουλοφόροι και ότι οι μοναχοί ήσαν ήδη εκεί και, μάλιστα, είχαν παραδεχτεί τα αδικήματα. Ανέφερε ακόμη ότι τα αδικήματα αποδείχτηκαν στη συνέχεια και προς τούτο μίλησε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ συνέχισε, όμως, την επιθετική πολιτική τονίζοντας ότι συνεχίζει να υπάρχει θέμα διότι την ώρα που βρισκόταν υπό έρευνα ένα πιθανό ποινικό αδίκημα, η Αστυνομία δεν βρισκόταν εκεί αλλά βρισκόταν το ΕΛΑΜ. Στο σημείο εκείνο έριξε και την σκληρή βολή ότι «δεν είναι τυχαίο πως όπου βρίσκεται το ΕΛΑΜ βρίσκονται και κουκουλοφόροι».

Ο κ. Χρίστου από την πλευρά του αντέταξε ότι οι κουκουλοφόροι δεν είναι χαρακτηριστικό του ΕΛΑΜ αλλά ήταν χαρακτηριστικό άλλου κόμματος. Ερωτηθείς ποιο εννοεί απάντησε «το ΑΚΕΛ στον αγώνα της ΕΟΚΑ».

Σημείωσε ότι στη Μητρόπολη δεν υπήρχαν μέλη του ΕΛΑΜ και το ξεκαθάρισε η Αστυνομία ότι επρόκειτο για μέλη εταιρείας ασφαλείας. Επέστρεψε την επιθετική βολή του Παπαδόπουλου, λέγοντας ότι «άλλοι επιλέγουν να παρευρίσκονται σε φιέστες των ΛΟΑΤΚΙ και άλλοι στη Μητρόπολη Ταμασσού».

Στη συνέχεια του ντιμπέιτ υπήρχε παρόμοια σύγκρουση και για την πρόταση του ΕΛΑΜ για το μεταναστευτικό. Επανέλαβαν τις θέσεις τις οποίες πρόβαλλαν κατά το προηγούμενο ντιμπέιτ στο «Ωμέγα», όπου οι δύο πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το συγκεκριμένο θέμα.

«Θα πλημμυρίσει η Κύπρος από μετανάστες αν εφαρμόσουμε την πρόταση του ΕΛΑΜ για να δώσουμε ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες» προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Η χρονική ισχύς των εγγράφων καθορίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών. Δεν αποτελεί κυπριακή υπηκοότητα η παραχώρηση αυτών των εγγράφων» απάντησε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Οριοθετήθηκε την Κυριακή η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου μεταξύ των ορεινών κοινοτήτων Γούρρι και Φαρμακάς και απείλησε σοβαρά το Δάσος του Μαχαιρά, ένα από τους μεγάλους «πνεύμονες» της νήσου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ