x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Σημαδιακές ημέρες

Κύριε Διευθυντά,

Θυμάμαι τα παλιά χρόνια τέτοια εποχή άρχιζαν τα πρωτοβρόχια στην Ελλάδα και το νερό της βροχής έπεφτε τρυφερά κι αθόρυβα στη γη και έφερνε δροσιά και χαμόγελα στους γεωργούς που περιμένουν με το ζευγάρι και τον σπόρο για μια ευλογημένη καλή χρονιά.

Σήμερα οι βροχές δεν είναι το ίδιο όπως πριν. Πέφτουν με μανία και πολύ αγριεμένα στο πέρασμά τους παρασύρουν ό,τι είναι αδύνατο και χωρίς προστασία, ανοίγουν τους δρόμους στη μέση και φεύγει η άσφαλτος και τα πεζοδρόμια. Μεγάλη ντροπή που ο άνθρωπος άφησε τη φύση να χάσει τη φυσική της ροή στα ρέματα που σήμερα έχουν γίνει περιβόλια και οικόπεδα. Από αιώνες έχουν γίνει οι ρεματιές με τη φυσική τους χάρη και στις όχθες είναι θάμνοι όπως πουρνάρια, σκίνα και αγριελιές με ρίζες βαθιές που κρατούν το χώμα και την ορμή του νερού.

Εορτάσαμε αυτόν τον μήνα τα γενέθλια όλων των προφητών στις 19 και επίσης στις 24 Οκτωβρίου του 1929 έπεσε η μεγάλη φτώχεια στην Αμερική γιατί το Χρηματιστήριο χρεοκόπησε και έχασε ο κόσμος τα χρήματά του και ό,τι άλλο είχε και κράτησε αυτή η φτώχεια περίπου 20 χρόνια. Πολύς κόσμος στην απελπισία του δεν άντεξε και αυτοκτόνησε. Σημαδιακές ημέρες με μεγάλες συμφορές, όπως λέει και ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους του Τάσου του Λειβαδίτη:

«Οι συμφορές αμέτρητες στον κόσμο, δεν είναι άλλες, πέφτουν οι μέρες μου βαριές σαν της βροχής τις στάλες».

Σας ευχαριστώ

Κυριάκος Στρατηγάκης

Γιόνκερς, ΝΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένο να γίνουν το αργότερο μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού του 2023, όταν δηλαδή και ολοκληρώνεται η θητεία της παρούσας Βουλής.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Διάλογοι του ΙΣΝ: Τα Social Media και η Κοινωνική Αλλαγή

ΑΘΗΝΑ. Από το Extinction Rebellion μέχρι το Black Lives Matter, τα κοινωνικά κινήματα αξιοποιούν όλο και περισσότερο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν τις εκκλήσεις τους για δράση.

Υψηλοί τόνοι στην Βουλή από Μητσοτάκη και Τσίπρα για Οικονομία (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε σήμερα η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια σειρά από ζητήματα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας