x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Σημαδιακές ημέρες

Κύριε Διευθυντά,

Θυμάμαι τα παλιά χρόνια τέτοια εποχή άρχιζαν τα πρωτοβρόχια στην Ελλάδα και το νερό της βροχής έπεφτε τρυφερά κι αθόρυβα στη γη και έφερνε δροσιά και χαμόγελα στους γεωργούς που περιμένουν με το ζευγάρι και τον σπόρο για μια ευλογημένη καλή χρονιά.

Σήμερα οι βροχές δεν είναι το ίδιο όπως πριν. Πέφτουν με μανία και πολύ αγριεμένα στο πέρασμά τους παρασύρουν ό,τι είναι αδύνατο και χωρίς προστασία, ανοίγουν τους δρόμους στη μέση και φεύγει η άσφαλτος και τα πεζοδρόμια. Μεγάλη ντροπή που ο άνθρωπος άφησε τη φύση να χάσει τη φυσική της ροή στα ρέματα που σήμερα έχουν γίνει περιβόλια και οικόπεδα. Από αιώνες έχουν γίνει οι ρεματιές με τη φυσική τους χάρη και στις όχθες είναι θάμνοι όπως πουρνάρια, σκίνα και αγριελιές με ρίζες βαθιές που κρατούν το χώμα και την ορμή του νερού.

Εορτάσαμε αυτόν τον μήνα τα γενέθλια όλων των προφητών στις 19 και επίσης στις 24 Οκτωβρίου του 1929 έπεσε η μεγάλη φτώχεια στην Αμερική γιατί το Χρηματιστήριο χρεοκόπησε και έχασε ο κόσμος τα χρήματά του και ό,τι άλλο είχε και κράτησε αυτή η φτώχεια περίπου 20 χρόνια. Πολύς κόσμος στην απελπισία του δεν άντεξε και αυτοκτόνησε. Σημαδιακές ημέρες με μεγάλες συμφορές, όπως λέει και ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους του Τάσου του Λειβαδίτη:

«Οι συμφορές αμέτρητες στον κόσμο, δεν είναι άλλες, πέφτουν οι μέρες μου βαριές σαν της βροχής τις στάλες».

Σας ευχαριστώ

Κυριάκος Στρατηγάκης

Γιόνκερς, ΝΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Το Περιοδικό», η εβδομαδιαία μας έκδοση που προσφέρεται δωρεάν (για τώρα)  κάθε Σαββατοκύριακο μαζί με το βασικό φύλλο της εφημερίδας, καλύπτει εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα, και όπως ο αναγνώστης θα συμφωνήσει, γίνεται όλο και καλύτερο, από κάθε άποψη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στην πόλη McKeesport της Πενσυλβάνιας, ο δικηγόρος Πήτερ Παπαδάκος, ο οποίος ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη της Μητρόπολης Πίτσμπουργκ και εκ των καλύτερων ιεροψαλτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την προσωρινή διακοπή των πτήσεων σε μια σειρά από αμερικανικά αεροδρόμια, που επηρεάζει και τη γραμμή Αθήνα – Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η αεροπορική εταιρεία Emirates, το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου, προκαλώντας αναταραχή στο επιβατικό κοινό.

Αμερική

Διεκδικώντας πατρίδες Το 2021 ο Ελληνισμός γιόρτασε την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση που ελευθέρωσε το Εθνος και ίδρυσε το κράτος των Ελλήνων.

ΒΙΝΤΕΟ

Βανδάλισαν την εκκλησία του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Αγνωστοι βανδάλισαν τη νύχτα την εκκλησία, στα Κάτω Πατήσια, στην οποία λειτουργούσε ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και πορνογραφία ανηλίκων.

Tα Γεγονότα της Εβδομάδας απο τον «Ε.Κ.» με την Αννα Σαρηγιάννη

Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.