x
 

Αμερική

Σημαντική τιμή για τον γενικό πρόξενο Εμμανουήλ Κουμπαράκη

29 Δεκεμβρίου 2021

ΩΡΟΡΑ. Ως μια «ιδιαίτερη τιμή» χαρακτήρισε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκης, την δεξίωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του στο Δημαρχείο της πόλης Ωρόρα, στην Πολιτεία του Ιλινόις.

Επρόκειτο για μια εκδήλωση με σκοπό το καλωσόρισμα του κ. Κουμπαράκη, ο οποίος ανέλαβε μόλις πριν από λίγους μήνες τα καθήκοντά του σε αυτό το κομβικό Γενικό Προξενείο, που καλύπτει τις ανάγκες ενός μεγάλου αριθμού ομογενών που κατοικοεδρεύουν στο Ιλινόις και τις γειτονικές πολιτείες.

Η δεξίωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του δημάρχου της Ωρόρα, Ρίτσαρντ Ιρβιν (Richard C. Irvin), του γενικού διευθυντή, Αλεξ Αλεξάνδρου (Alex G. Alexandrou) και της Κοινότητας Αμερικανών Φιλελλήνων.

«Εχω ταξιδέψει ανά τον Κόσμο, όμως αυτή ήταν από τις πιο τιμητικές δεξιώσεις που έχω παραβρεθεί», ανέφερε ο κ. Κουμπαράκης, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε θητεύσει ως πρόξενος στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει επίσης υπηρετήσει την ελληνική διπλωματική αποστολή στην Αυστρία και την Αιθιοπία.

Ο Δήμαρχος Ωρόρα, Ρίτσαρντ Ίρβιν, με τον Γενικό Πρόξενο, Εμμανουήλ Κουμπαράκη, κατά την εκδήλωση στο Δημαρχείο. Φωτογραφία: Παραχωρησή Κοινότητας Αμερικάνων Φιλελλήνων

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» και άλλοι αιρετοί, όπως ο ομοσπονδιακός βουλευτής, Μπιλ Φόστερ (Bill Foster), αλλά και Δημοτικοί σύμβουλοι της Ωρόρα, μεταξύ των οποίων και ο Τεντ Μεσιακός (Ted Mesiacos), ο οποίος είναι και ο πρώτος Ελληνοαμερικανός που εξελέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Μάλιστα, ο Μεσιακός και ο Αλεξάνδρου συμμετείχαν, μαζί με τον δήμαρχο, στην καθιερωμένη ανταλλαγή λαβάρων με τον γενικό πρόξενο, σε μια συμβολική κίνηση, η οποία σηματοδοτεί την στενή μελλοντική συνεργασία και τις συμπράξεις ανάμεσα στο Γενικό Προξενείο και τον Δήμο της Ωρόρα.

Παράλληλα, στην δεξίωση, κατά την οποία η ελληνοαμερικανική κοινότητα του Σικάγο βρέθηκε στο επίκεντρο, έγινε ξεχωριστή αναγνώριση στους ομογενείς επιχειρηματίες και την αδιάλειπτη προσφορά τους στην πόλη της Ωρόρα. Ειδικότερα, την σχετική τιμητική αναγνώριση έλαβαν ο συνιδιοκτήτης του εστιατορίου «Papa Bear» (Papa Bear Restaurant), Νίκος Ανδριόπουλος (Nick Andriopolous) και ο Μιχάλης Πουλακίδας (Mike Poulakidas), ιδιοκτήτης των «O’Malley’s» και «Spartan House».

Ο Δήμαρχος Ωρόρα, Ρίτσαρντ Ιρβιν, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκης και ο Γενικός Διευθυντής, Άλεξ Αλεξάνδρου αντάλλαξαν συμβολικά δώρα. Φωτογραφία: Παραχωρησή Κοινότητας Αμερικάνων Φιλελλήνων

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Κοινότητας Αμερικανών Φιλελλήνων, έγινε η εγκατάσταση του μνημείου για τους Αμερικανούς Φιλέλληνες στο Ουάιλντερ Παρκ, στο κέντρο της Ωρόρα, ως μια πράξη αναγνώρισης στην προσφορά τους, ενόψει και της 200ής επετείου από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.  Πρόκειται για μια παρακαταθήκη, τόσο για τις σημερινές, όσο και τις επόμενες γενιές, οι οποίες θα επισκέπτονται το μνημείο και θα διατηρούν ζωντανή τη μνήμη των ηρώων αυτών, οι οποίοι, πριν από 200 χρόνια, υποστήριξαν την Ελληνική Επανάσταση και άνοιξαν τον δρόμο για τους μετέπειτα στενούς δεσμούς ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Το ελληνικό ντάινερ-καφέ Island Coffee Shop στο Στάτεν Αϊλαντ καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα βράδυ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ