x
 

Πολιτική

Απρόσμενα μεγάλη προσέλευση στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

17 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΘΗΝΑ. Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα οι εκλογείς που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8:00 π.μ. και εκλεισαν στις 8:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) αλλά η απρόσμενα μεγάλη προσέλευση άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Νέα Σμύρνη η αναμονή ξεπερνούσε τη μιάμιση ώρα, ενώ 1 ώρα και 40 λεπτά ήταν η αναμονή στον Χολαργό, καθώς τα περισσότερα εκλογικά τμήματα είχαν από ένα τάμπλετ, που αδυνατούσε στην πράξη, να εξυπηρετήσει τις μεγάλες ουρές.

Διαβάστε ακόμη: Αλέξης Τσίπρας: Βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα

«Η συμμετοχή του δημοκρατικού κόσμου ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Ας κάνουμε όλοι τα πάντα, για την ισχυροποίηση της παράταξης. Θεωρώ αυτονόητο ότι η ΚΕΦΕ θα δώσει παράταση της διαδικασίας, όπου παραστεί ανάγκη», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Δικαίωμα ψήφου είχαν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγράφονταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Στιγμιότυπο από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Είχαν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούσαν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Μαζί τους έπρεπε να έχουν αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή δίπλωμα οδήγησης, ή βιβλιάριο Υγείας, ή άδεια διαμονής, ή visa, ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είχε οριστεί καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 όφειλαν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία επρόκειτο να διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου είχαν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι είχαν εγγραφεί στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον με βάση τα σημερινά αποτελέσματα απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Στο Περιστέρι ο Κασσελάκης

Στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι για να ασκήσει το δικαίωμά του, έφτασε μετά τις 12:30 ο Στέφανος Κασσελάκης.

Εκεί, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος έγινε αποδέκτης ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε σέλφι και αντάλλαξε χειραψίες.

«Σας ευχαριστώ πολύ, με συγκινείτε» είπε στους πολίτες ενώ απαντώντας σε μια κυρία από το πλήθος δήλωσε «με τον Αλέξη, για τον Αλέξη». «Ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τη χώρα πίσω», σημείωσε και ζήτησε από αύριο ενότητα.

Εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. Ψηφοφορία από τον υποψήφιο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο κ. Κασσελάκης, ευχαρίστησε τους πολίτες και μπήκε στο εκλογικό κέντρο. Παρότι αρκετοί παραχώρησαν την θέση τους, ο ίδιος θέλησε να περιμένει στην ουρά τη σειρά του.

Μετά την κάλπη ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Είμαι συγκινημένος από την κοσμοσυρροή, είναι πολύς ο κόσμος, κάντε υπομονή. Απρόσμενη η προσέλευση, αξίζει τον κόπο. Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική διακυβέρνηση. Μια σύγχρονη κυβερνώσα Αριστερά. Αυτό βλέπει ο κόσμος και έρχεται».

Στο Περιστέρι και η Αχτσιόγλου

Με 25’ καθυστέρηση έφτασε στο εκλογικό κέντρο του Περιστεριού η Εφη Αχτσιόγλου για να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι παρευρισκόμενοι την υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

Σε δήλωσή της το φαβορί των εσωκομματικών εκλογών ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά.

Αναλυτικά η δήλωσή της: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα. Είναι μια μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, μέρα ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, μέρα ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς. Είναι μια σημαντική μέρα για τους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου. Σήμερα από το πρωί χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιστρέφει δυναμικά και εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο αίτημά τους. Στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια καλύτερη ζωή με ισότητα, δικαιοσύνη και ασφάλεια. Χθες ο κ. Μητσοτάκης μάς είπε ότι το σχέδιό του για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε. Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει».

Εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. Ψηφοφορία από την υποψήφια πρόεδρο Έφη Αχτσιόγλου στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στη Νέα Ιωνία ο Τσακαλώτος

Στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ιωνία, που είχε στηθεί σε Δημοτικό σχολείο της περιοχής, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. Ψηφοφορία από τον υποψήφιο πρόεδρο Ευκλείδη Τσακαλώτο στο εκλογικό κέντρο της Νέας Ιωνίας.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

«Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς», ανέφερε αμέσως μετά ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. «Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούριο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Για «οικονομικό θαύμα της Ελλάδας» έκανε λόγο ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης, κατά την ομιλία του στο ATHENS RIVIERA FORUM 2024, ο οποίος σημείωσε ότι «οι ΗΠΑ ξαναανακάλυψαν την Ελλάδα», η δυναμική αναγέννηση της αγοράς της φέρνει επενδύσεις αμερικανικών εταιριών και οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ