x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σκεπτικισμός για την Επιτροπή Προέδρων της Ομοσπονδίας Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με σκεπτικισμό υποδέχθηκαν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων τη σύσταση Επιτροπής από το Φόρουμ των προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, μετά τη διαδικασία που έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στην αίθουσα του «Μίνωα».

Ειδικότερα, στη σχετική δήλωση, την οποία συνυπογράφουν οι Δημήτριος Καλαμαράς, Δήμος Σιώκης, Νικόλαος Διαμαντίδης και Ηλίας Τσεκερίδης, μαζί με τον επίτιμο πρόεδρο, Βασίλειο Σταθάκο και τον απερχόμενο πρόεδρο, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, αναφέρεται πως κάθε προσπάθεια με πρόθεση την εξομάλυνση είναι μεν καλοδεχούμενη, τονίζοντας, ωστόσο, πως «δεν θα πρέπει να είναι μονομερής», με δεδομένο ότι το Φόρουμ συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της πλευράς Γεωργόπουλου.

«Χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια που θα συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που ταλανίζουν την Ομοσπονδία, τη γεφύρωση των διαφορών και την εξομάλυνση της κατάστασης. Ωστόσο, οι πρωτοβουλίες δεν πρέπει να είναι μονομερείς, γιατί σε τέτοια περίπτωση φαίνεται πως εξυπηρετούνται κυρίως αλλότριοι σκοποί», αναφέρεται στο πρώτο σκέλος της απάντησης.

Στη συνέχεια, οι πρώην πρόεδροι υποστηρίζουν πως ο οδικός χάρτης, ο οποίος είχε συμφωνηθεί κατά την άτυπη «γενική συζήτηση» του περασμένου Ιουνίου τηρείται απαρέγκλιτα, επιρρίπτοντας εκ νέου ευθύνες στον Γεώργιο Γεωργόπουλο και τους συνεργάτες του σχετικά με την καθυστέρηση έναρξης του έργου της Επιτροπής Διαφάνειας.

«Η δεύτερη Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών, δεν κατάφερε να λειτουργήσει γιατί μέχρι πρόσφατα η πλευρά του κ. Γεωργόπουλου δεν είχε παραδώσει τα στοιχεία που είχαν παρανόμως αφαιρεθεί από την έδρα της Ομοσπονδίας στο Σταθάκειο το 2021 περιλαμβανομένων των Πρακτικών και της Κατάστασης μελών. Ελπίζουμε ότι τώρα θα προχωρήσει γρήγορα στις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του έργου της. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιτευχθεί μια δίκαιη και ορθή λύση για την αποκατάσταση της ενότητας και της ομαλότητας στην Ομοσπονδία το ταχύτερο δυνατόν», αναφέρεται στη συνέχεια.

Εκτός Επιτροπής ο Γεώργιος Στυλιανουδάκης

Δεν συμμετέχει τελικά στην Επιτροπή Προέδρων ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια», Γιώργος Στυλιανουδάκης, όπως διευκρίνισε το απόγευμα της Τετάρτης στον «Εθνικό Κήρυκα».

Ειδικότερα, ο κ. Στυλιανουδάκης, ο οποίος, αν και αρχικά διστακτικός, είχε δεχτεί να ενταχθεί στο σχήμα που συστάθηκε το βράδυ της Τρίτης στον «Μίνωα», επανεκτίμησε τη στάση του, τηλεφωνώντας στον Γεώργιο Γεωργόπουλο και ενημερώνοντας ότι δεν θα επιθυμούσε να είναι μέλος της Επιτροπής.

Παρόλα αυτά, ο κ. Στυλιανουδάκης ξεκαθάρισε πως παραμένει διαθέσιμος να συνεισφέρει στην άρση του αδιεξόδου στην Ομοσπονδία, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του.

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιτροπή συμμετέχουν οι Πάνος Παπαδόπουλος – Σερέτης (Σύλλογος Πατρινών «Κωστής Παλαμάς»), Παναγιώτης Σερέτης (Ελευθέριανη Ναυπακτίας), Νικήτας Θεολογίτης (Αμοργός) και Χρήστος Πανταζής (Ηπειρωτών «Αναγέννηση»).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία, από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργο Τσούνη (George Tsunis) ανακοίνωσε η Πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), SNF Ithaca Initiative, στη Σχολή Μπάιντεν του Πανεπιστημίου του Ντέλαγουερ (Biden School of Public Policy and Administration).

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ