x
 

Πολιτική

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Τούρκοι στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο

26 Φεβρουαρίου 2024

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Η καταγγελία που έγινε πριν από λίγες μέρες στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου για λογοκρισία και άλλες απαγορεύσεις που επιβάλλει το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα σχολεία στο Ριζοκάρπασο, ενόχλησε πολύ το κατοχικό καθεστώς.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρουν ότι από το πρωί της Δευτέρας, «αξιωματούχοι» του ψευδοκράτους, συνοδευόμενοι από ψευδοαστυνομικούς, μπήκαν στα τρία ελληνικά σχολεία του Ριζοκαρπάσου (νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και εξατάξιο γυμνάσιο) και άρχισαν να ελέγχουν τα πάντα, από βιβλία, τετράδια, αίθουσες διδασκαλίας μέχρι και ηλεκτρονικό και άλλο διδακτικό υλικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε αρκετές περιπτώσεις απομόνωσαν εκπαιδευτικούς και τους υπέβαλλαν συνεχείς ερωτήσεις.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή παρέμβαση των κατοχικών αρχών στα εκπαιδευτικά θέματα των εγκλωβισμένων στην Καρπασία, που σίγουρα δεν είναι άσχετη με τις καταγγελίες στις οποίες προέβη η Υπουργός Παιδείας στις Βρυξέλλες και την πολύ θετική αντίδραση όλων των ευρωβουλευτών που συμμετείχαν στη συνεδρία.

Να θυμίσουμε ότι η Υπουργός Αθηνά Μιχαηλίδου κατήγγειλε την κατοχική δύναμη για παραβίαση του δικαιώματος των εγκλωβισμένων για πλήρη πρόσβαση στην εκπαίδευση, με λογοκρισία και απαγορεύσεις βιβλίων, με αποκλεισμό εκπαιδευτικών και με πολλά άλλα εμπόδια που παρεμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των κατεχόμενων σχολείων μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Το θέμα της Τουρκίας μπορεί να βρίσκεται στην προσωρινή ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ωστόσο οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναμένεται ότι θα επισκιάσουν τη συζήτηση.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ