x
 

Πολιτική

Σκληρή δουλειά η δέσμευση των νεοεκλεγέντων – Μηνύματα από αρχηγούς κομμάτων

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ανακηρύχθηκαν τα έξι νέα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο Γενικός Εφορος Εκλογών, Ελίκκος Ηλία, πραγματοποίησε την τελετή ανακήρυξης των υποψηφίων στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Στη σκηνή ανέβηκαν οι έξι νέοι Ευρωβουλευτές και ο Γενικός Εφορος Εκλογών, ο οποίος προέβηκε στην επίσημη ανακήρυξή τους.

Ο κ. Ηλία ανέφερε ότι μετά την ψηφοφορία που διεξήχθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μετά τη συγκέντρωση και κατάταξη των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας και τη διενέργεια της κατανομής εδρών έχουν παραχωρηθεί οι ακόλουθες έδρες στους πιο κάτω συνδυασμούς/μεμονωμένους υποψηφίους:

Ο ΔΗΣΥ πήρε μία έδρα στην πρώτη κατανομή και μία έδρα στη δεύτερη κατανομή, σύνολο 2 έδρες. Το ΑΚΕΛ-Κοινωνική Συμμαχία πήρε μία έδρα στην πρώτη κατανομή. Ο Φειδίας Παναγιώτου πήρε επίσης μία έδρα στην πρώτη κατανομή.

Στη δεύτερη κατανομή, πήρε μία έδρα το ΕΛΑΜ και μία έδρα το ΔΗΚΟ.

Ο κ. Ηλία, ανέφερε ότι σύμφωνα με τον νόμο, οι έδρες που παραχωρούνται σε κάθε συνδυασμό καταλαμβάνονται από τους υποψήφιους του συνδυασμού που έχουν συγκεντρώσει κατά σειρά τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης. Σε περίπτωση ισοψηφίας η έδρα παραχωρείται με κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων που ισοψήφισαν.

Σύμφωνα με την κατάταξη των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας και με βάση τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων, μετά την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησής τους, ως εκλεγέντα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ελίκκος Ηλία, Γενικός Εφορος Εκλογής Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακήρυξε τους: 1. Παναγιώτου Φειδία, 2. Φουρλά Λουκά-ΔΗΣΥ, 3. Γεωργίου Γιώργο-ΑΚΕΛ-Κοινωνική Συμμαχία, 4. Χατζηπαντέλα Μιχάλη-ΔΗΣΥ, 5. Μαυρίδη Κώστα-ΔΗΚΟ, 6. Γεάδη Γεάδη-ΕΛΑΜ.

Ανακηρύχθηκαν, επίσης, και οι εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Μηνύματα από αρχηγούς κομμάτων

Μηνύματα ενότητας και σκληρής δουλειάς για το καλό της Κύπρου και της Ευρώπης έστειλαν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων στις δηλώσεις τους μετά την ανακήρυξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου είπε στις δηλώσεις της ότι μια δύσκολη προεκλογική εκστρατεία έφτασε στο τέλος της και «πλέον υπάρχει μπροστά μας σκληρή δουλειά για όλα αυτά που καλούμαστε να διαχειριστούμε».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου δήλωσε πως το κόμμα έχει εκλέξει έναν Ευρωβουλευτή σε αυτές τις εκλογές, τον Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος έχει μια πολύτιμη εμπειρία από τη λειτουργία και τη δράση του Ευρωκοινοβουλίου. Συνέχισε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι αυτή την εμπειρία θα αξιοποιηθεί για να συνεχίσει το ΑΚΕΛ «να αποτελεί μια δύναμη διεκδίκησης πρώτα από όλα για την Κύπρο και τον λαό της μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά γενικότερα και από την δράση του στην ΕΕ».

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ευχαρίστησε από την πλευρά του τις 40 χιλιάδες και πλέον ανθρώπων «οι οποίοι μας έδωσαν τη δύναμη να στείλουμε έναν νέο Ευρωβουλευτή», τονίζοντας ότι μετά την ένταξη του κόμματος στο κόμμα των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών, το ΕΛΑΜ θα πράξει «ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας», και ευχήθηκε στον Γεάδη Γεάδη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ευχαρίστησε στις δικές του δηλώσεις τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές «παρόλες τις δυσκολίες και την πολυπλοκότητά τους», προσθέτοντας ότι για ακόμη μία φορά ο κυπριακός λαός έδειξε την ωριμότητά του, αλλά και τη δημοκρατική κουλτούρα που κατέχει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Παρασκηνιακές διεργασίες για μια κίνηση στο παρά πέντε από πλευράς του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ