x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Σκοτεινιά στη Βηθλεέμ

Ενώ παντού στον κόσμο φώτα, δένδρα φωτισμένα, σπίτια κι εκκλησιές, χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες ανήγγειλαν την Ενανθρώπιση του Θεού λόγου, δηλαδή του Ενός της Τριάδας, τη Βηθλεέμ, όπου συντελέστηκε το «μέγα και παράδοξο θαύμα», την καλύπτει πέπλο σκοτεινιάς, βουβός καημός και σιωπή. Ούτε ψαλμωδίες διαλαλούν υμνολογικά πως «Χριστός γεννάται δοξάσατε» και η «Παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει». Ούτε προσκυνητές έχουν προσέλθει στο «Σπήλαιο», στο οποίο «ο Θεός έγινε άνθρωπος» από υπέρμετρη αγάπη, κενωτική που δεν έχει όρια και όρους, επειδή ακριβώς είναι αγάπη Θεϊκή.

Τις αγγελικές φωνές «δόξα εν Υψίστοις Θεώ και επί Γης ειρήνη», τις πασίχαρες φωνές των παιδιών «Χριστός γεννάται σήμερον εν Βηθλεέμ τη πόλει, οι ουρανοί αγάλλονται χαίρει η φύσις όλη» τις έχουν πνίξει οι κλαγγές των πολυβόλων, των οβίδων, των ρουκετών και των πολυβόλων που σκοτώνουν αδιάκριτα μικρά βρέφη σαν τον Νηπιάσαντα Θεό. Αν αυτό δεν είναι Θεοκτονία και οι επίβουλοι Θεοκτόνοι, τότε τι είναι;

Κι εμείς παρακολουθούμε άναυδοι και ενεοί από τις φωτογραφίες και τους τηλεοπτικούς μας δέκτες τη συντελούμενη αιματοχυσία βρεφών και αμάχων τούτες τις Αγιες Ημέρες που Ενας Θεός εξακολουθεί να μας προτρέπει από τον ουρανό «και επί Γης ειρήνη».

Κι οι ισχυροί της Γης; Η λεγόμενη Δύση βιώνει το έρεβος της υποκρισίας της, με συσκέψεις επί συσκέψεων, δηλώσεις επί δηλώσεων, συστάσεις επί συστάσεων, τη στιγμή που με δικά της βόλια γίνεται ο σκοτωμός των βρεφών και των αμάχων. Πιστεύω πως πολλοί θα συμφωνήσετε πως αν ήθελαν η Αμερική και Ευρώπη θα είχαν σταματήσει το μακελειό πολλές εβδομάδες πριν. Καθαρές κουβέντες.

Και μία σκέψη, ουτοπική ίσως: Φαντασθείτε τον Επίσκοπο της Πρεσβυτέρας Ρώμης, τον Πάπα Φραγκίσκο, έστω κυλιόμενο πάνω στο αναπηρικό αμαξίδιο του και τον Επίσκοπο της Νέας Ρώμης, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να σηκωθούν και να πάνε εκεί που βομβαρδισμοί των Ισραηλινών σκοτώνουν αδιακρίτως τους πάντες, αλλά και εκεί που οι Χαμάδες αντεπιτίθενται και να πουν φτάνει πια τόσο αίμα. Υπάρχει και Θεός!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή ο Ερντογάν μας παριστάνει τον φίλο, Τρίτη-Πέμπτη-Κυριακή ξεθάβει το τσεκούρι του πολέμου (τα Σάββατα πολλές φορές παίρνει ρεπό).

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ