x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΣΟΦΙΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ

06 Μαρτίου 2022
Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, προγιαγιά και θεία
ΣΟΦΙΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
σύζυγο του αείμνηστου Νικολάου Κεραμάρη από το Λουκόμι Βοΐου Κοζάνης
κάτοικο Acton Massachusetts
18 Ιανουαρίου 1926 – 3 Μαρτίου 2022
που απεβίωσε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022
κηδεύουμε την Τετάρτη 9 Μαρτίου
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί  στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
14 Magazine Street, Cambridge, MA 02176 και ώρα 11:30 π.μ.
ΟΙ ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΟΙ:
Tα παιδιά
ΓΙΩΡΓΟΣ και ΑΘΗΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Τα εγγόνια
ΙΩΑΝΝΗΣ και ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΜΕΓΚΑΝ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
ΑΘΗΝΑ ΒΑΡΝΑΛΙΔΟΥ και σύζυγος ΓΙΑΝΝΗΣ
Τα 4 δισέγγονα
Τα ανίψια
και οι λοιποί συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.
Θα ακολουθήσει μακαρία στην πόλη Concord Massachusetts.
~~~
Η Σοφία γεννήθηκε στο χωριό Λουκόμι της Κοζάνης το 1926. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πολλές δυσκολίες παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά. Σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, μετανάστευσε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, όπου και εργάστηκε σε εργοστάσια. Τελικά, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η Σοφία, μετανάστης για δεύτερη φορά, έφθασε μαζί με τον σύζυγό της Νικόλαο και τον γιο της Γιώργο στην περιοχή της Βοστώνης.
Στην Αμερική, η οικογένειά της μεγαλούργησε χάρη στις επενδύσεις και τη διαχείριση Ακινήτων (Real Estate) και έγινε περήφανη γιαγιά και προγιαγιά. Αφοσιωμένη στην πίστη της, η Σοφία ήταν μια εξαιρετικά δυναμική γυναίκα, πολύ περήφανη για την οικογένειά της και την ελληνική καταγωγή της. Είχε μια απαράμιλλη αγάπη για τα λουλούδια, τα οποία σε μέγεθος και ποικιλία ξεπερνούσαν ακόμα και τη φαντασία των ιδιοκτητών φυτωρίων. Στην ηλικία των 95 ετών καλλιεργούσε η ίδια προσωπικά πάνω από ένα τέταρτο Acres με περίτεχνα παρτέρια. Πριν πεθάνει ετοιμαζόταν για τις ανοιξιάτικες φυτεύσεις.
Τη λάτρευε η οικογένειά της και αγαπήθηκε από φίλους και ενοικιαστές.
Θα λείψει σε όλους πολύ!
Ας είναι η μνήμη της αιωνία
~~~
Αντί ανθέων παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να προσφέρουν δωρεά  στη μνήμη της, να στείλουν το αντίτιμο στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ως εξής: Saint Constantine and Helen Greek Orthodox Church, 14 Magazine Street Cambridge, MA 02176

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ικανοποίησή του για τις επαφές με την ελληνοαμερικανική ομογένεια εξέφρασε, κατά τις δηλώσεις του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ