x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Σοβαρή παρενέργεια

19 Ιανουαρίου 2022

Δεν είναι μόνο οι ιατρικές παρενέργειες που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, ο οποίος έγινε δύο χρονών και μακάρι να εκδημήσει για να απελευθερωθούμε, αλλά είναι κι άλλες σοβαρής φύσεως παρενέργειες, οι οποίες μας έχουν επηρεάσει βασικές εκφράσεις και εκφάνσεις της ζωής μας.

Αφορμή για το παρόν σχόλιο παίρνω από την «φυγή» του πολύ σεβαστού και αγαπητού μπάρμπα-Αναστάση Μοσχονησίου, με καταγωγή από την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Λέσβο, με τα χωριά μας να απέχουν μόλις ενάμισι χιλιόμετρο. Μιλούμε για έναν άνθρωπο με χρυσή καρδιά, ο οποίος έδινε αγάπη, αλλά και λάμβανε αγάπη και εκτίμηση από όλους.

Μου ήταν πολύ σεβαστός και αγαπητός ο μπάρμπα-Αναστάσης από τα χρόνια μας της θήτευσής μας στον Σύλλογο Μυτιληναίων Βοστώνης, κι όμως τα αυστηρά μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού μού στέρησαν προχτές την αυτοπρόσωπη παρουσία μου στο στενό του αποχαιρετισμό, όπως βέβαια και σε άλλων γνώριμων και φίλων κατά τα δύο τελευταία χρόνια.

Μιλούμε για μία πραγματικά έμπονη στέρηση να μην μπορεί κάποιος να αποχαιρετήσει για στερνή φορά ανθρώπους με τους οποίους τον συνδέουν κοινές εμπειρίες και μνήμες που σημάδεψαν το διάβα της ζωής. Άλλωστε η αυτοπρόσωπη παρουσία στον στερνό αποχαιρετισμό ενός γνωστού και φιλικού προσώπου έχει ευεργετικές συνέπειες τόσο για τον ίδιο, όσο και τους οικείους του εκλιπόντος αφού λύπη που μοιράζεται με πρόσωπα γνωστά κι αγαπημένα γίνεται μισή λύπη. Με παρηγορεί ωστόσο η σκέψη πως ο μπάρμπα-Αναστάσης Μοσχονησίου γνώριζε πολύ καλά πόσο τον εκτιμούσα και αγαπούσα. Ο Χριστός ας τον συμπεριλάβει στη συντροφιά του γιατί ήταν άνθρωπος καλός.

Θεόδωρος Καλμούκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Είναι μεγάλη και ιερή ημέρα η Δευτέρα 30 Μαΐου που μας έρχεται.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

«Αποστολή…», η νέα σειρά ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ του «Ε.Κ.» με την Κλέλια Χαρίση (Trailer)

Κάθε Σαββατοκύριακο ο «Εθνικός Κήρυκας» και η Κλέλια Χαρίση θα έχουν .

Ενας τραυματίας από έκρηξη σε κατάστημα κοντά στον Σταθμό Λαρίσης

ΑΘΗΝΑ. Εκρηξη σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε κατάστημα κοντά στον Σταθμό Λαρίσης, σημαίνοντας συναγερμό στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας