x

Κοινωνία

Σπαρακτικές ιστορίες θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη

ΑΘΗΝΑ. Η Αναστασία, ο Δημήτρης, ο Νίκος, ο Τάσος, η Αθηνά ήταν μερικοί μόνο από τους δεκάδες νέους ανθρώπους, των οποίων το νήμα της ζωής κόπηκε τόσο άδοξα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών της περασμένης Τρίτης. Τις τραγικές ιστορίες αυτών των ανθρώπων στα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας ανέδειξε σε χθεσινό εκτενές δημοσίευμά του το «Πρώτο Θέμα».

Ο 32χρονος Δημήτρης Μασσάλης, μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ήταν, σύμφωνα με τους φίλους του, το παιδί της παρέας, ένας άνθρωπος που θα έδινε και την ψυχή του για τον διπλανό του, αλτρουιστής, ευαίσθητος, που είχε την ανάγκη να περιστοιχίζεται από πρόσωπα που έδειχναν έμπρακτα την αγάπη τους για εκείνον.
«Αδερφέ μας, βιάστηκες να φύγεις αφήνοντας πίσω οικογένεια, φίλους και ανθρώπους που σε αγαπούν πολύ και μια μεγάλη εκδρομή ανεκπλήρωτη, όμως εσύ επέλεξες να την κάνεις μόνος σου ρε μπαγάσα. Καλό πέρασμα αδερφέ μου στο παράδεισο, καλή αντάμωση μέχρι το τρίο Στούτζες να ενωθεί ξανά, άλλωστε μου χρωστάς μια καλή εκδρομή, μην το ξεχνάς. Να μας προσέχεις όλους από εκεί ψηλά, όπως έκανες πάντα. Θα είσαι πάντα ο αδερφός μου και ο μηχανοδηγός της καρδιάς μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο επιστήθιος φίλος του, Γιώργος Φουφλής.

Την είδηση του θανάτου του δεύτερου μηχανοδηγού που έχασε τη ζωή του κατά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, Νίκου Ναλμπάντη, έκανε γνωστή η σύντροφός του με μια συγκινητική ανάρτηση στα social. «Αχ ψυχή μου, σε περιμένω εδώ να γυρίσεις. Να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Είμαι εδώ και περιμένω…», έγραψε η νεαρή κοπέλα σε λεζάντα κοινής τους φωτογραφίας που ανήρτησε.

Από την άλλη, ο Ιορδάνης Αδαμάκης, που επιβιβάστηκε στο τρένο από τον σταθμό της Θήβας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, είχε όνειρο να παίξει μπάλα στο Καμπιονάτο.
Η 24χρονη Αναστασία Αδαμίδου, με τη σειρά της, απόφοιτη της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με καταγωγή από την Πάφο, θα επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη για το μεταπτυχιακό της. Ονειρο της νεαρής κοπέλας, όπως σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα», ήταν να ανοίξει το δικό της οδοντιατρείο, κάτι που είχε στα σχέδιά της να κάνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της.

«Μάνα, κοιμήσου, θα αργήσω», φέρεται να είπε ο 20χρονος φοιτητής Γεωπονικής Αναστάσιος Κουτσόπουλος από την Καρδίτσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τελευταία επικοινωνία του ήταν με τη μητέρα του περί τις 22:50 το μοιραίο βράδυ. Στη σύντομη συνομιλία τους, φέρεται να είπε στην μητέρα του: «μάνα, κοιμήσου, γιατί θα αργήσω». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας είπε στη μητέρα του ότι το τρένο είχε πολύ κόσμο και ότι θα υπάρξει πιθανή καθυστέρηση στην άφιξή τους στον τελικό προορισμό. Η μητέρα του δεν κοιμήθηκε και περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα προσπάθησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει πάλι μαζί του.

Η 34χρονη Αθηνά Κατσάρα είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, και δυστυχώς την Παρασκευή διαπιστώθηκε πως βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας. Ηταν μητέρα ενός αγοριού μόλις δύο ετών και βρισκόταν στο δρομολόγιο μαζί με τον σύζυγό της, Νίκο, ο οποίος εν συνεχεία νοσηλεύτηκε τραυματισμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, σημειώνει το «Πρώτο Θέμα».

«Η αδερφούλα μου δεν είναι πια κοντά μας…», έγραψε συγκλονισμένος ο αδερφός του θύματος, ποδοσφαιριστής του Πιερικού Βασίλης Κατσάρας.

Πηγή: «protothema.gr»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. «Ιστορίες Των Νερών», τιτλοφορείται η έκθεση φωτογραφίας του βραβευμένου φωτογράφου και μουσικού Δημήτρη Βαβλιάρα, η οποία εγκαινιάζεται στις 22 Μαρτίου 2023 -Παγκόσμια Ημέρα Νερού- στις 19:00 με την υποστήριξη του Goethe-Institut, στην Γκαλερί του Ινστιτούτου και διοργανώνεται από το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ