x
 

Πολιτική

Στ. Κασσελάκης: Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η ακρίβεια στην τιμή της ενέργειας (Βίντεο)

04 Φεβρουαρίου 2024

ΚΟΖΑΝΗ. «Η Δυτική Μακεδονία είναι αδικημένη, είναι υποτιμημένη και προφανώς, για κάποιο λόγο, δεν ενδιαφέρει το Μέγαρο Μαξίμου», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, κλείνοντας το απόγευμα της Κυριακής τις εργασίες του περιφερειακού συνεδρίου του κόμματος στην Κοζάνη και δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτίσει εκεί που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γκρεμίζει με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν επέλεξε τυχαία να κάνει το πρώτο περιφερειακό συνέδριό του στη Δυτική Μακεδονία, αλλά το έκανε συνειδητά γιατί είναι η περιφέρεια που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη βλάβη, τη μεγαλύτερη αδικία, είναι η περιφέρεια με την μεγαλύτερη ανεργία στη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε σε προτάσεις του κόμματος για ζητήματα που τέθηκαν στις θεματικές ενότητες του περιφερειακού συνεδρίου.

«Εμείς θέλουμε η ΔΕΗ να έχει δημόσιο χαρακτήρα. Η ακρίβεια στην τιμή της ενέργειας, είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Υπάρχουν λύσεις. Δεν τις θέλει η κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους», είπε.

«Επιχειρηματικά καταλαβαίνουμε καλύτερα από την κυβέρνηση. Κάποια στιγμή θα το πιστέψετε. Δεν είναι δυνατόν να χάνουν χρήματα από τις τράπεζες, να χάνουν χρήματα από τη ΔΕΗ, να χάνουν χρήματα από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” και μετά να έρχονται και να ζητάνε και τα ρέστα; Σας κοροϊδεύουν», σημείωσε.

Για τον τομέα της Παιδείας είπε ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής οδήγησε σε τρομακτική μείωση στον αριθμό των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπως και σε άλλα περιφερειακά ΑΕΙ.

«Έχουμε γίνει η χώρα που δεν σπουδάζει τα παιδιά της. Θέλουμε και άλλους απόδημους; Αντί να μιλάει η κυβέρνηση για το υποτιθέμενο Harvard που θα έρθει, ας ανοίξει τα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών που ήταν απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν τα έχει ανοίξει», επισήμανε.

Για το ζήτημα της τηλεθέρμανσης είπε ότι πρέπει να λυθεί με ριζικές αποφάσεις και με γενναία χρηματοδότηση για μείωση της τιμής της μεγαβατώρας, διότι η τηλεθέρμανση στη Δυτική Μακεδονία αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό λόγω των κλιματικών συνθηκών που επικρατούν.

Για τον τομέα της Υγείας είπε ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί ο σχεδιασμός για τα νοσοκομεία στη Δ. Μακεδονία, που, όπως τόνισε, περιμένει 20 χρόνια.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις είπε ότι χρειάζονται δίκαιη χρηματοδότηση και να μην αποκλείονται επιχειρήσεις.

Είναι εθνικό στοίχημα να παραμείνουν οι νέοι στη Δυτική Μακεδονία

Είναι εθνικό στοίχημα να μπορέσουν οι νέοι να παραμείνουν στην Δυτική Μακεδονία και όχι να μεταναστεύουν, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου του κόμματος στην Κοζάνη, ενώ τόνισε πως η περιοχή μαραζώνει εξαιτίας των άδικων πολιτικών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Μέσα σε μια δεκαετία στη Δυτική Μακεδονία ο πληθυσμός μειώθηκε 130.000 πολίτες, καθώς η περιοχή παρακμάζει λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης, τις αποψίλωσης του δημόσιου Πανεπιστημίου και των άλλων προβλημάτων, είπε και σημείωσε πως ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αύξηση του πληθυσμού μέσα από την εφαρμογή κατάλληλων πολιτικών που θα δώσουν κίνητρα και ευκαιρίες στους νέους να παραμείνουν στην περιοχή.

Για το περιφερειακό συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας είπε ότι είναι το πρώτο βήμα για την κατάρτιση ενός πλήρως εμπεριστατωμένου κυβερνητικού σχεδίου. “Πολλές φορές συναντάω νεαρό κόσμο όπου πάω, ναι αδειαμεσολάβητα, σε όλη τη χώρα που μου λένε: Στέφανε εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε πάω. Σε πάω πολύ. Και τους λέω: Συγγνώμη όταν γεννηθήκατε είχατε “Νέα Δημοκρατία” πάνω σας; Ελληνας δεν είσαι; Λέει ναι. Τότε στο παραβάν αποφασίζεις ό,τι θέλεις. Μου λέει, έχεις δίκιο, θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Το μήνυμα είναι ότι υπάρχουν Ελληνίδες και Ελληνες, οι οποίοι είναι ισότιμοι πολίτες σε μία χώρα με τεράστιες ανισότητες” τόνισε και συνέχισε:”Οι καλές ιδέες δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Νέα Δημοκρατία. Είναι καλές ιδέες και αυτές οι ιδέες πρέπει να αντλούνται από όλη την κοινωνία, όχι μόνο από προεκλογικά προγράμματα κάθε κόμματος.

Και για αυτό είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να βγούμε με ένα πρόγραμμα στο τέλος της ημέρας με το οποίο να ξέρετε πώς αν μας εμπιστευτείτε και θα είμαστε η κυβέρνηση ακριβώς τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα, καμία έκπληξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα τεράστιο ηθικό πλεονέκτημα, όσον αφορά στη διαφάνεια και στη βούλησή του να πετάξει τη διαπλοκή που μαστίζει τη χώρα. Με τη χρηστή διοίκηση που έκανε η κυβέρνηση του και ο Αλέξης Τσίπρας και τη διευθέτηση του χρέους που μας δίνει αυτή τη στιγμή τουλάχιστον μία δημοσιονομική σταθερότητα. Ο στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε με όλη μας την ψυχή αυτή τη χώρα και να δημιουργήσουμε ένα εθνικό σχέδιο για το ελληνικό όνειρο, το οποίο βασίζεται σε μία ισχυρή εξωτερική πολιτική και άμυνα, σε μία σύγχρονη κοινωνία, σε ένα κράτος το οποίο αυτή τη στιγμή, όπως μου είπαν και οι δήμαρχοι, σας γράφει τα παλιά από τα παπούτσια. Και, τέλος, με ανάπτυξη και εξέλιξη για όλους. Εμείς είμαστε εδώ να σας ακούσουμε, θα τα κοστολογήσουμε, θα τα προτεραιοποιήσουμε και με τη στήριξη σας θα γίνουν πραγματικότητα Έχει έρθει η στιγμή που ένα παιδί που γεννιέται σε αυτόν εδώ τον τόπο πρέπει να μπορεί να μεγαλώσει εδώ, να διαπρέψει εδώ, να αισθανθεί ισότιμος συμπολίτης εδώ, και να μη γίνει ούτε απόδημος στο εξωτερικό ούτε εγχώριος μετανάστης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Επιμένει, με δήλωσή του, σήμερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον ισχυρισμό του περί πρότασης που του έγινε από τον Σύμβουλο Εκδοσης του «Ε.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ