x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στα γραφεία του «Ε.Κ.» στην Νέα Υόρκη ο Νίκος Χαρδαλιάς

13 Οκτωβρίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στα γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.») βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία.

Ο κ. Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από το επιτελείο του, αλλά και τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, είχε μια εγκάρδια συζήτηση με τον σύμβουλο έκδοσης του «Ε.Κ.», Αντώνη Η. Διαματάρη, αλλά και τον εκδότη της ελληνόφωνης καθημερινής έκδοσης, Ηρακλή Διαματάρη.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας εξήρε το έργο του «Ε.Κ.» στην ενημέρωση της Ομογένειας, αλλά και τον ρόλο που επιτελεί, ως η μοναδική ελληνόφωνη καθημερινή εφημερίδα εκτός Ελλάδος. Παράλληλα, έδωσε και ένα τιμητικό δώρο, αναγνωρίζοντας την προσφορά της εφημερίδας.

Από αριστερά: Πέτρος Γκρομητσάρης, Νίκος Χαρδαλιάς, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Αλέξιος Αντώνιου κατά την επίσκεψή τους στα γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» την Τετάρτη.Φωτογραφία: «Ε.Κ.»

Μιλώντας στον «Ε.Κ.», ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συνεισφορά της ελληνικής ομογένειας στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά και την εν γένει προσφορά της προς την Ελλάδα.

«Είχα την δυνατότητα να βρεθώ σε γεύματα εργασίας και συσκέψεις με τον πρόεδρο του AHI, Νίκο Λαρυγγάκη, τον εκτελεστικό διευθυντή της AHEPA, Βασίλη Μωσαϊδη, τον Μάικ Μανάτο από το OXI Foundation και πολλά ακόμη στελέχη της ελληνικής διπλωματικής και στρατιωτικής αντιπροσωπείας.  Επίσης, πολύ σημαντική ήταν η συνάντησή μου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β’, λίγες ώρες πριν ο ίδιος συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης ευχαρίστησε τόσο την πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, όσο και τον αναπληρωτή πρέσβη, Θεόδωρου Μπιζάκη, για την συνεισφορά τους σε όλες τις επαφές που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ.

Η επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Αμυνας στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, μετά από ιδιαίτερα σημαντικές επαφές στο Αμερικανικό Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ εγκαινίασε και το ελληνικό περίπτερο στην διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων.

Η αναλυτική συνέντευξή του Νίκου Χαρδαλιά θα δημοσιευθεί στο φύλλο Σαββατοκύριακου του «Ε.Κ.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι θερμοκρασίες στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες έπεσαν δραστικά κατά το ξημέρωμα του Σαββάτου, ενώ οι ταχύτητες των ανέμων αυξήθηκαν ραγδαία, καθώς η περιοχή αντιμετώπισε μερικά από τα πιο ψυχρά φαινόμενα των τελευταίων δεκαετιών, αναφέρουν οι «New York Times».

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ