x
 

Πολιτική

Σταθερή η δημοτικότητα Μπάιντεν παρά τα διαβαθμισμένα έγγραφα

02 Φεβρουαρίου 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Περισσότεροι ενήλικες των ΗΠΑ αποδοκιμάζουν παρά εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χειρίστηκε την ανακάλυψη διαβαθμισμένων εγγράφων στο σπίτι και το πρώην γραφείο του, δείχνει μια νέα δημοσκόπηση, αλλά αυτό φαίνεται να είχε μικρό αντίκτυπο στη συνολική βαθμολογία αποδοχής του.

Η νέα δημοσκόπηση «Associated Press-NORC» διαπιστώνει ότι το 41% των Αμερικανών δηλώνει ότι εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Μπάιντεν χειρίζεται τη δουλειά του ως πρόεδρος, περίπου το ίδιο με το 43% που το είπε τον Δεκέμβριο. Στη νέα δημοσκόπηση, το 77% των Δημοκρατικών εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ο Μπάιντεν τη δουλειά του, ενώ το 91% των Ρεπουμπλικανών αποδοκιμάζει, και τα δύο έχουν αλλάξει ελάχιστα από τα τέλη του περασμένου έτους.

Ως προς τον χειρισμό των απόρρητων εγγράφων, περισσότεροι άνθρωποι αποδοκιμάζουν παρά εγκρίνουν με 39% έως 23%, Ενα άλλο 36% δηλώνει ότι ούτε εγκρίνει, ούτε αποδοκιμάζει.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος θα μιλήσει σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου για την Κατάσταση της Ενωσης την επόμενη εβδομάδα, χρειάζεται όλη την υποστήριξη που μπορεί να συγκεντρώσει, καθώς σχεδιάζει την αναμενόμενη εκστρατεία επανεκλογής του.

Οι δικηγόροι του Μπάιντεν ανακάλυψαν απόρρητα αντικείμενα σε μια κλειδωμένη ντουλάπα τον Νοέμβριο, καθώς καθάριζαν το γραφείο του στο «Penn Biden Center», μια δεξαμενή σκέψης όπου εργάστηκε για λίγο μετά την αποχώρησή του από την αντιπροεδρία της χώρας. Τα αρχεία παραδόθηκαν σε αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ανακάλυψη προκάλεσε έρευνα ειδικού εισαγγελέα, ενώ πρόσθετα έγγραφα βρέθηκαν στο σπίτι του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, σε έρευνες από τους δικηγόρους του και το FBI. Οι πράκτορες έψαξαν επίσης το εξοχικό του Μπάιντεν στο Ρέχομποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ όπου δεν βρήκαν έγγραφα και το πρώην γραφείο του στο «Penn Biden Center».

Περισσότεροι άνθρωποι αποδοκιμάζουν με 39% παρά εγκρίνουν με 23% τον χειρισμό της κατάστασής του από τη στιγμή που βρέθηκαν τα απόρρητα έγγραφα. Ενα άλλο 36% δηλώνει ότι ούτε εγκρίνει ούτε αποδοκιμάζει. Οι Δημοκρατικοί είναι πιο πιθανό να εγκρίνουν παρά να αποδοκιμάζουν, 44% έως 15%, με το 40% να δηλώνει ότι δεν έχει άποψη σε καμία περίπτωση.

Η πλειονότητα των Ρεπουμπλικανών με το 68%, δηλώνει ότι αποδοκιμάζει, με το 6% να λέει ότι εγκρίνει και το 24% να μην εκφράζει καμία άποψη σε καμία περίπτωση.

«Για μένα, μου φαίνεται ότι κάνει τα σωστά πράγματα, και αυτό συμβαίνει, οι άνθρωποι έχουν αυτά τα έγγραφα, ο Τραμπ και τώρα ο Μάικ Πενς», είπε η Κάντανς Πορθ (Candace Porth), 72 ετών, από το Φοίνιξ, υποστηρίκτρια του Μπάιντεν. «Συμβαίνει. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που υποστηρίζουν τον Μπάιντεν, καταλαβαίνουν».

Σε επακόλουθες συνεντεύξεις, ορισμένοι ερωτηθέντες είπαν ότι κάνουν διάκριση μεταξύ του Μπάιντεν που παραδίδει οικειοθελώς έγγραφα και της συμπεριφοράς του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρνήθηκε να παραδώσει εκατοντάδες έγγραφα, με αποτέλεσμα το FBI να κάνει έφοδο στο σπίτι του. Ωστόσο, πολλοί ανησυχούν ότι οι ηγέτες δεν φαίνεται να χειρίζονται σωστά τις ευαίσθητες πληροφορίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ακραία ζέστη αιφνιδίασε αυτή την εβδομάδα μεγάλο μέρος της Νέας Υόρκης, οδηγώντας τους κατοίκους να προετοιμαστούν για την άνοδο της θερμοκρασίας νωρίτερα από το συνηθισμένο, ενώ διάφορες υπηρεσίες της πόλης, οργανώσεις πολιτών και επιχειρήσεις έχουν επίσης προσαρμόσει τα εποχικά τους ημερολόγια.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ