x

Πολιτισμός

Στέλιος Κουκέλης στο «Περιοδικό»: «Αν θες να ονειρεύεσαι… ξύπνα»

Ο Στέλιος Κουκέλης ξεκίνησε από 16 χρόνων να σπουδάζει μουσική και πολύ γρήγορα ασχολήθηκε με τη μουσική σύνθεση, το στίχο και το τραγούδι. Ξεκίνησε ως τραγουδιστής δρόμου και στη μουσική του πορεία συνεργάστηκε με σπουδαίους μουσικούς. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τον τίτλο «Αν θες να ονειρεύεσαι… ξύπνα». Ο Στέλιος με το πολύ ιδιαίτερο μουσικό ύφος του, που συνδυάζει το έντεχνο με στοιχεία της ροκ μουσικής, μάς προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι. Στο άλμπουμ συμμετέχουν και δύο πολύ γνωστοί καλλιτέχνες, ο Αντώνης Μιτζέλος και η Ναταλία Ρασούλη.  Τα δύο πολύ όμορφα τραγούδια μπορούμε να τα ακούσουμε εδώ:

 

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός σας δίσκος με τον τίτλο «Αν θες να ονειρεύεσαι… ξύπνα» από την InSide Out Music Web Promotion. Θα μας τον παρουσιάσετε;

Ο πρώτος μου ψηφιακός δίσκος περιλαμβάνει πέντε τραγούδια στα οποία έχω γράψει τους στίχους και τη μουσική. Η θεματολογία των τραγουδιών είναι από προσωπικά βιώματα και κοινωνικές ανησυχίες της εποχής μας. Εχω τη χαρά της συμμετοχής σε αυτό τον δίσκο δύο σπουδαίων καλλιτεχνών μέσα από τον χώρο της μουσικής, αυτή του Αντώνη Μιτζέλου, ο οποίος έκανε την επιμέλεια παραγωγής, έπαιξε κιθάρα και τραγουδήσαμε μαζί και το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου το «Αν θες να ονειρεύεσαι… ξύπνα», και της Ναταλία Ρασούλη με την οποία τραγουδήσαμε ντουέτο το τραγούδι «Πάρε με πιο ψηλά», μία ερωτική μπαλάντα που υπάρχει και με ένα όμορφο video clip στο Youtube.

Ο Στέλιος Κουκέλης.

 

Υπήρξατε μουσικός δρόμου. Πόσο εύκολη είναι αυτή η επιλογή στην Ελλάδα και τι σας ώθησε να μοιραστείτε τη μουσική σας με τους περαστικούς;

Η μουσική δρόμου μου έχει προσφέρει πολλές όμορφες στιγμές. Από την εφηβεία μου άρεσε πολύ όταν έβλεπα και άκουγα μουσικούς να παίζουν στον δρόμο. Η αίσθηση ελευθερίας μαζί με την άμεση επικοινωνία των ανθρώπων μέσω της μουσικής μου άρεσε και μου έδινε και μου δίνει μεγάλη χαρά! Κάποια στιγμή ένα φιλικό πρόσωπο με προσκάλεσε να παίξω κιθάρα και να τραγουδήσω μαζί με την μπάντα τους στον δρόμο, στην οδό Αιόλου συγκεκριμένα. Σε λίγα λεπτά από την ώρα που ξεκινήσαμε να παίζουμε είχε μαζευτεί γύρω μας κόσμος με μπύρες στο χέρι δημιουργώντας μία μικρή συναυλία. Από εκεί και πέρα ξεκίνησα να παίζω μουσική στον δρόμο, δικά μου τραγούδια και διασκευές από τραγουδοποιούς που θαυμάζω. Ακόμα κάποιες στιγμές βγαίνω και παίζω έξω ελεύθερα είτε κάνοντας την πρόβα μου ή με φίλους που απολαμβάνουμε μαζί τα τραγούδια που αγαπάμε.

«Αν θες να ονειρεύεσαι… ξύπνα» ο τίτλος του άλμπουμ και του ομώνυμου τραγουδιού, στο οποίο συμμετέχει και ο Αντώνης Μιτζέλος. Πώς προέκυψε η συνεργασία και τι σημαίνει για εσάς ο τίτλος;

Με το τραγούδι και τον τίτλο του δίσκου «Αν θες να ονειρεύεσαι ξύπνα…» θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες μου για τη γενιά μου όπου μέσα σε πραγματικά πολύ αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να κυνηγήσει τα όνειρά της. Η συνεργασία με τον Αντώνη Μιτζέλο ξεκίνησε μέσα από κάποιες εμφανίσεις που έκανε ο Αντώνης σε έναν πολυχώρο τέχνης που λεγόταν Βαβέλ στο Μαρούσι. Εκεί λοιπόν κατά τη διάρκεια του προγράμματός του ανέβαζε στη σκηνή και παρουσίαζε νέους τραγουδοποιούς, μουσικούς και ερμηνευτές. Ηταν μεγάλη η χαρά να βρίσκομαι στη σκηνή με τον Αντώνη Μιτζέλο και να ερμηνεύω τα τραγούδια μου, και από εκείνη την ευλογημένη στιγμή ξεκίνησε και η συνεργασία μας.

 

Γράφετε μουσική, στίχους και τραγουδάτε. Παράλληλα ασχολείστε με το θέατρο. Ποιος είναι ο Στέλιος Κουκέλης, όταν δεν εκφράζεται καλλιτεχνικά;

Μου αρέσει να αφιερώνω χρόνο στη σχέση μου, σε φίλους μου και αγαπημένα μου πρόσωπα. Επιδιώκω να βρίσκομαι όσο μπορώ περισσότερο κοντά στη φύση. Ολα αυτά με βοηθούν πολύ και με εμπνέουν στην δημιουργία και στην καλλιτεχνική έκφραση.

«Πάρε με πιο ψηλά» ο τίτλος της ερωτικής μπαλάντας που ερμηνεύετε μαζί με την Ναταλία Ρασούλη. Τι είναι αυτό που ανεβάζει ψηλά τον Στέλιο σε μια ερωτική σχέση και τι τον προσγειώνει απότομα;

Το τραγούδι «Πάρε με πιο ψηλά» είναι ένα πολύ αγαπημένο μου τραγούδι στο οποίο συμμετέχει με εξαιρετική ερμηνεία η Ναταλία Ρασούλη. Είναι ένα βιωματικό τραγούδι το οποίο εκφράζει την πεποίθησή μου ότι ο έρωτας μπορεί να έχει διάρκεια, μπορεί να είναι παντοτινός. Αυτό με ανεβάζει!

Η αίσθηση ότι γίνομαι ένα με το αγαπημένο μου πρόσωπο η ρομαντική ατμόσφαιρα, και το νοιάξιμο που μπορούν να έχουν δύο καρδιές η μία για την άλλη.

Με προσγειώνει απότομα το ψέμα και αν η ρουτίνα νικήσει τη μαγεία του έρωτα που έχει δημιουργηθεί.

 

Αν μπορούσαμε να γυρίσω τον χρόνο 20-30 χρόνια πίσω, με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε πολύ να συνεργαστείτε και για ποιους λόγους;

Πριν από 20 με 30 χρόνια ο άνθρωπος που θα ήθελα να συνεργαστώ, αλλά και να επικοινωνήσω μαζί του, θα ήταν ο Μπομπ Ντίλαν.

Εχει προσφέρει πάρα πολλά με τους στίχους του και τη μουσική του, αλλά και με τη στάση του ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος σε όλο τον κόσμο. Σπουδαίος και Αξιος!

 

Ας κλείσουμε αυτήν την συνέντευξη με λίγους στίχους από τα τραγούδια σας που αγαπάτε πολύ…

Θα μοιραστώ μαζί σας κάποιους στίχους από το τραγούδι μου:

«Πάρε με πιο ψηλά»:

«Πάρε με πιο ψηλά, η αγάπη σαν παιδί που γελά.

Κράτα με σφιχτά, βάλε μου φτερά.

Πάρε με πιο ψηλά, έλα πάμε αγάπη μου δυνατά.

Και η μέρα που θα ’ρθεί, να μας βρει μαζί… Ξανά»

 

 

Ο Στέλιος Κουκέλης γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Με το πέρας της αποφοίτησής του από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση που έλαβε χώρα στο 4ο ΤΕΕ Αθηνών το 2001 με κατεύθυνση Γραφιστική, σπούδασε Γραφιστική και κινούμενο σχέδιο στο ΙΕΚ ΤΕΧΝΟΓΚΡΑΦΙΚΟ μέχρι το 2003. Από την ηλικία των 16 χρόνων

ξεκίνησε τις σπουδές του στην κιθάρα και έκτοτε έχει κάνει πολλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα.

Παράλληλα ασχολείται επαγγελματικά με την σύνθεση (μουσική και στίχο) και το τραγούδι. Το ύφος του είναι ελληνικό έντεχνο με στοιχεία ροκ μπαλάντας.

Παράλληλα με τη μουσική του πορεία  από 2008 έως το 2011 παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων υποκριτικής στο Θέατρο Αλλαγών. Το 2013 έπαιξε στην παράσταση «Μάντεψε», Θέατρο Εξτάν, σε σκηνοθεσία Νίκου Τσεργά, ενώ το έτος 2016-2017 έπαιξε στην παράσταση «Οταν ο Παζολίνι συνάντησε το αγόρι που του πρόσφερε τον θάνατο» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού και πρωταγωνιστή τον Παύλο Ευαγγελόπουλο. Την ίδια χρονιά έγραψε τη μουσική και συμμετείχε ως ηθοποιός στην ταινία μικρού μήκους «Μακρινά μονοπάτια» σε σκηνοθεσία Αντώνη Μανδρανή με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Καρύδη.

Το 2017 ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής με τη Τζούλι Μασσίνο.

Το 2019 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος από την InSide Out Music Web Promotion στον οποίο ο Στέλιος υπογράφει τους στίχους και τη μουσική με τον τίτλο: «Αν θες να ονειρεύεσαι… ξύπνα». Μέσα σε αυτόν τον δίσκο συμμετέχουν με δύο ντουέτα η Ναταλία Ρασούλη στο τραγούδι «Πάρε με πιο ψηλά» και ο Αντώνης Μιτζέλος στο τραγούδι «Αν θες να ονειρεύεσαι… ξύπνα» ο οποίος έχει κάνει και την επιμέλεια παραγωγής του δίσκου.

Εκτοτε κάνει live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές στην Ελλάδα, συνθέτει καινούρια τραγούδια και ετοιμάζει την επόμενη δισκογραφική του δουλειά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Τιμητικό αφιέρωμα στον Παντελή Βούλγαρη με ρετροσπεκτίβα των ταινιών μυθοπλασίας του, διοργανώνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από 8 με 15 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. «Οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ υψηλές.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας