x

Πολιτική

Στη Λευκωσία η 9η Υπουργική Σύνοδος της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για το κλίμα στην Ευρώπη

05 Οκτωβρίου 2022

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Στην παρουσία 71 υπουργών και χιλίων αντιπροσώπων, πραγματοποιείται στην Κύπρο η 9η Υπουργική Σύνοδος της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Ευρώπη. Η Σύνοδος με τίτλο: «Κυκλική Οικονομία, αειφόρος τουρισμός και εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη», η οποία θα ολοκληρωθεί στις 7 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Οι Υπουργοί Παιδείας και Περιβάλλοντος θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα αναφορικά με την προώθηση της εκπαίδευσης για βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή και θα κληθούν να υιοθετήσουν την Υπουργική Δήλωση Λευκωσίας για την εκπαίδευση και την αειφόρο ανάπτυξη. Θα διαμορφωθεί επίσης το Πλαίσιο για τη μελλοντική εφαρμογή της Στρατηγικής της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, στους τομείς της εκπαίδευσης και της αειφόρου ανάπτυξης μέχρι το 2030.

Η πραγματοποίηση της 9ης Υπουργικής Συνόδου για το Περιβάλλον στην Ευρώπη στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης των δράσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η κυπριακή Κυβέρνηση για αντιμετώπιση ενός από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει, είπε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η Σύνοδος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες, δεδομένου ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Μεσόγειο, με φιλοξενούσα χώρα την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Αυτό είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης των δράσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η κυπριακή Κυβέρνηση για αντιμετώπιση ενός από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει» είπε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ακόμη ότι «δεν περιοριζόμαστε στην σημερινή Σύνοδο, η οποία, επαναλαμβάνω, είναι σημαντικότατη. Η πρωτοβουλία μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εκδηλώνεται και με σειρά άλλων πρωτοβουλιών, όπως είναι η Προεδρία της Συντονιστικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την εκπαίδευση, αλλά και σημαντικών άλλων πρωτοβουλιών όπως η ανάπτυξη και θέσεων που έχουν οι Υπουργοί υιοθετήσει μέσα από την δική μας πρωτοβουλία στο Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος για την κλιματική αλλαγή, η COP27».

Είπε ότι στο περιθώριο της COP27, ο ίδιος με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου θα προεδρεύσουν και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα εκατοντάδων επιστημόνων που έχουν ετοιμάσει σχετικές δράσεις και αφορούν την ανατολική Μεσόγειο και τις γειτονικές χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Μετά από επτά μήνες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, συναντήθηκαν την Τετάρτη το βράδυ, στο πλαίσιο της δεξίωσης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, που έγινε στο Λήδρα Πάλας, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έτους.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

«Μικροί δημοσιογράφοι» της Τρίπολης «ανέκριναν τον Πρωθυπουργό

ΤΡΙΠΟΛΗ. Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2022 η Τρίπολη υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ρωσία απελευθέρωσε την Μπρίτνεϊ Γκράινερ, σε ανταλλαγή κρατουμένων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Ρωσία απελευθέρωσε την Πέμπτη τη σταρ του WNBA Μπρίτνεϊ Γκράινερ (Brittney Griner), στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων, με τις ΗΠΑ να απελευθερώνουν τον διαβόητο Ρώσο έμπορο όπλων Βίκτορ Μπουτ (Viktor Bout), δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας