x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της «Δημιουργίας» Ευάγγελος Ακτσαλής

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κάλεσμα στους αποδήμους, προκειμένου να εκφραστούν στις προσεχείς ευρωεκλογές, αξιοποιώντας τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, απηύθυνε μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» ο πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία – Κοινότητα Πολιτών, Ευάγγελος Ακτσαλής.

Ο κ. Ακτσαλής, ο οποίος συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 203η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στη Βοστώνη, επισκέφθηκε και τη Νέα Υόρκη, όπου είχε επαφές με κεντρικούς θύλακες της Ομογένειας, σε μια προσπάθεια γνωριμίας ενόψει των ευρωεκλογών.

«Θα ήθελα να προσκαλέσω τα αδέρφια μας ομογενείς και αποδήμους να εξασκήσουν το δικαίωμα που τους δίνεται με την επιστολική ψήφο και να εκφράσουν την πολύτιμη άποψή τους στις επικείμενες ευρωεκλογές, διότι είναι πολύ σημαντικό για την πατρίδα. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξουμε το μέλλον μας είναι η συμμετοχή μέσω της ψήφου δια των εκλογών. Τους προτρέπω να ενημερωθούν για τις θέσεις που εκφράζει το κόμμα μας Δημιουργία – Κοινότητα Πολιτών και αν συμφωνούν να μας στηρίξουν. Ο σκοπός της επίσκεψής μου είναι να τονίσω αφενός μεν τη σημασία που δίνει το κόμμα μας στον ομογενειακό και οικουμενικό Ελληνισμό και αφετέρου να τονώσω το εθνικό αίσθημα, στο βαθμό που μπορώ, όσο και να τονώσω το εθνικό αίσθημα αλλά και να εστιάσω στο δικαίωμα των αποδήμων να εκφράσουν την γνώμη τους για τα τεκταινόμενα στην πατρίδα, μέσω της επιστολικής ψήφου», ανέφερε ο κ. Ακτσαλής.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Ακτσαλή, η Δημιουργία – Κοινότητα Πολιτών, που αποτελεί τη συνέχεια του κόμματος που ίδρυσε πριν από 12 χρόνια ο Θάνος Τζήμερος, συνιστά «τη μοναδική αμιγώς μεταρρυθμιστική φιλελεύθερη δύναμη στην Ελλάδα».

«Σε ένα πολιτικό σκηνικό οξύμωρο, όπου έχουμε μια παντοδύναμη μεν κυβέρνηση που δεν προχωρά στα μεταρρυθμιστικά άλματα που όφειλε να προωθεί, αλλά και μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση, οι προσλαμβάνουσες των κομμάτων της οποίας ανήκουν στο παρελθόν, εμείς, με εφαλτήριο την παράδοση, την πολιτιστική κληρονομιά και τη θρησκεία, κοιτάμε μπροστά και έχουμε όραμά μας να κάνουμε την Ελλάδα μια πιο ‘κανονική’ χώρα, μια  αστική φιλελεύθερη δυτικού τύπου δημοκρατία που θα σέβεται τους πολίτες της και θα δημιουργεί τις συνθήκες ευημερίας εντός των συνόρων και δεν θα τους εξοστρακίζει», αναφέρει ο κ. Ακτσαλής.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της «Δημιουργίας» έδωσε έμφαση στον τομέα των επενδύσεων, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία των αποδήμων στο επιχειρείν.

«Εμείς πιστεύουμε ότι οι Ελληνες του εξωτερικού είναι ένας θησαυρός που παραμένει ανεκμετάλλευτος για την Ελλάδα. Μέρος του θησαυρού αυτού είναι και η τεχνογνωσία τους στο επιχειρείν και αυτή την τεχνογνωσία και επιχειρηματικότητα θα θέλαμε να τη μεταλαμπαδεύσουμε στην πατρίδα μας», κατέληξε ο κ. Ακτσαλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η αδήριτη ανάγκη της στενότερης διασύνδεσης με τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργειών και ερευνητικών συνεργασιών ήταν το κεντρικό μήνυμα της πρώτης ημέρας των εργασιών του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ