x

Αμερική

Στήθηκε ξανά το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Αθηνών στην Αστόρια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ως ένα σύμβολο ελπίδας, γιορτής και ενότητας χαρακτήρισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Πλατείας Αθηνών οι χορηγοί-διοργανωτές, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις ενέργειες τοποθέτησής του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ηδη από το πρωί της Παρασκευής, το ύψους 30 ποδών χριστουγεννιάτικο δέντρο μεταφέρθηκε και στήθηκε στον χώρο της πλατείας, όπου και θα παραμείνει μέχρι το τέλος της εορταστικής περιόδου.

«Το δέντρο ήρθε πάλι για να φέρει το φως στην Ομογένεια της Αστόριας», δήλωσε αρχικά στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο Κώστας Λαμπρόπουλος, εκ των εμπνευστών του εγχειρήματος.

«Πέρυσι πραγματοποιήσαμε διαδικτυακή τελετή με 5,5 εκατομμύρια θεατές από 55 κράτη. Φέτος που δεν υπάρχουν οι περιορισμοί, αναμένουμε ακόμη περισσότερο κόσμο. Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα ανάψουμε τα φώτα, με μια πολύ ωραία εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει κάλαντα, μαθητική χορωδία και έναν σελέμπριτι-έκπληξη, που δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε», προσέθεσε ο κ. Λαμπρόπουλος, ο οποίος δεν έδωσε κανένα περαιτέρω στοιχείο στον «Ε.Κ.» για την «ατραξιόν» της βραδιάς.

Διακρίνονται: Λούκα ντι Τσιέρο, Σαλβατόρε Λουκάζε, Ρόμπ Ζέρι, Ηλίας Φύλλας, Ρόκο Σακρόμε, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Κώστας Λαμπρόπουλος και Γιώργος Δελής. Φωτογραφία: «Ε.Κ»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Φέτος, συμπρόεδροι της αρμόδιας επιτροπής είναι ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και ο δικηγόρος Ηλίας Φύλλας, οι οποίοι πίστεψαν στην ιδέα από την αρχή και δήλωσαν ικανοποιημένοι για την περαιτέρω υποστήριξή της.

«Το ξεκινήσαμε πέρυσι εδώ στην πλατεία Αθηνών. Είχαμε σκεφτεί ότι ο κόσμος πέρασε μια δύσκολη χρονιά με την Covid-19, ήταν κλεισμένος στα σπίτια του και θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα ανεβάσει την ψυχολογία της Ομογένειας και όχι μόνο. Φέτος πιστεύουμε ότι θα έχουμε περισσότερο κόσμο, έχουμε περισσότερους υποστηρικτές που έχουν δηλώσει ότι θα το κάνουν και τα επόμενα χρόνια», είπε ο κ. Φύλλας, ενώ την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Επιτροπής της πλατείας Αθηνών, Γιώργος Δελής.

Ο Κώστας Λαμπρόπουλος, λίγο πριν την τοποθέτηση του δέντρου. Φωτογραφία: «Ε.Κ»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

«Αυτόν τον χρόνο θα είναι καλύτερα, γιατί πέρυσι είχαμε την πανδημία.  Είναι απίστευτη η δουλειά που κάνει ο Κώστας και όλα τα παιδιά που υποστηρίζουν αυτό το έργο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι έκοψαν την καθιερωμένη τούρτα των χορηγών, κερνώντας συμβολικά και τους διερχόμενους και ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις 3 Δεκεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Από την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πανομογενειακές συνελεύσεις για τη διοργάνωση της παρέλασης για την 221η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, στην 5η Λεωφόρο, όπως αποφάνθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Παρέλασης, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια, υπό την προεδρία του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Τζον Κατσιματίδη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.