x

Οικονομία

Στο 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία Αγίας Νάπας – Πρωταρά

20 Αυγούστου 2021

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Στο 80% έφτασε η πληρότητα τον Αύγουστο στα ξενοδοχεία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, δηλαδή Αγία Νάπα και Πρωταρά.

Σύμφωνα με τον Δώρο Τάκκα, πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, «λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κύπρος βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο όσον αφορά τον Covid-19, το γεγονός ότι έχουμε αυτό το διάστημα τόσο τουρισμό στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, πρέπει να θεωρηθεί ως ένα μικρό θαύμα. Στην περιοχή της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά» είπε, «ειδικά μετά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, που ενισχύθηκε ο τουρισμός και από Κύπριους παραθεριστές, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία φτάνουν και ξεπερνούν το 80%».

Ανέφερε επίσης πως «η ρωσική αγορά εξακολουθεί να είναι πρώτη με διαφορά στην πληρότητα των ξενοδοχείων και αυτός είναι ο πρώτος και κύριος λόγος που απ’ ό,τι φαίνεται η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου πάει καλύτερα, σε σχέση με τις άλλες περιοχές της Κύπρου. Οι άλλες αγορές κινούνται σε πιο χαμηλά επίπεδα, αφού αναμέναμε καλύτερο ποσοστό αφίξεων από τη βρετανική αγορά, ωστόσο δεν απελπιζόμαστε, αναμένοντας ότι ενδεχομένως να κινηθούν περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες».

Οσον αφορά τις άλλες αγορές, ο κ. Τάκκας είπε πως «αυτό το διάστημα υπάρχουν τουρίστες από την Κεντρική Ευρώπη, δηλαδή Πολωνία, Γερμανία και Ελβετία. Υπάρχει όμως η αισιοδοξία ότι ο προγραμματισμός των ταξιδιωτικών πρακτόρων από τη Ρωσία συνεχίζεται τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Οκτώβριο».

Εξήγησε πως «έχουν ήδη προγραμματιστεί πτήσεις από τη Ρωσία για τους δύο αυτούς μήνες, ωστόσο, δεν μπορούμε να «δούμε» πολύ μπροστά, αφού οι κρατήσεις γίνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, λόγω των επιπτώσεων που έχει επιφέρει σε όλη την Ευρώπη η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Μερική πρόοδο όσον αφορά τη συμμόρφωση της Κύπρου με τα πρότυπα της Ομάδας Διεθνούς Χρηματοοικονομικής Δράσης (Financial Action Task Force - FATF) για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, καταγράφει η έκθεση προόδου της MONEYVAL, της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αξιολόγησης των μέτρων για το Ξέπλυμα και τη Χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Κοινωνία

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο αστυνομικός της Νέας Υόρκης που τραυματίστηκε βαριά την περασμένη εβδομάδα σε πυροβολισμούς στο Χάρλεμ, όπου είχε σκοτωθεί επί τόπου ο συνάδελφός του Ριβέρα, υπέκυψε και αυτός στα βαριά τραύματά του στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

ΒΙΝΤΕΟ

Διαρροή αερίου στο Παγκράτι – Απομακρύνονται όσοι βρίσκονται σε ακτίνα 50μ. (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έπειτα από ειδοποίηση για διαρροή αερίου από το οδόστρωμα στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πύρρου και Αινείου.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τζέιμι Ντάιμον της JPMorgan Chase (Βίντεο)

Συνάντηση με τον ομογενή πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon), είχε σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.