x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στο Δ.Σ. της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ο Περικλής Ναβάμπ

02 Φεβρουαρίου 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Περικλής Ναβάμπ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PITCO Foods, μιας κορυφαίας εταιρείας χονδρεμπορίας και διανομής τροφίμων, εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του The Hellenic Initiative (THI) (Ελληνική Πρωτοβουλία).

Πρόκειται για έναν αθόρυβο μεν, ιδιαίτερα δραστήριο δε ομογενή επιχειρηματία και επενδυτή, ο οποίος έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στον κλάδο της διανομής τροφίμων. Αλλωστε, υπολογίζεται ότι η PITCO Foods εξυπηρετεί περισσότερα από 10.000 ανεξάρτητα παντοπωλεία, παντοπωλεία και φορείς παροχής υπηρεσιών τροφίμων στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, θεωρούμενη πλέον ως μια από τις κορυφαίες στον χώρο.

Ο Περικλής Ναβάμπ γεννήθηκε στο Ισφαχάν του Ιράν και κατέφυγε με την οικογένειά του στην Ελλάδα, μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979. Ο ίδιος, έχει ελληνική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του, και ειδικότερα από την πόλη του Αγρινίου αλλά και το γραφικό νησί των Σπετσών. Ο πατέρας του ήταν ένας καταξιωμένος καρδιολόγος στο Ιράν, ο οποίος όμως συνελήφθη από το καθεστώς, με αποτέλεσμα ο Περικλής και ο αείμνηστος αδερφός του, Αλέξανδρος, να κληθούν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις χωρίς αυτόν.

«Αυτά τα χρόνια μας διαμόρφωσαν και εξακολουθούν να μας επηρεάζουν έως και σήμερα», παραδέχεται ο ίδιος ο Περικλής Ναβάμπ.

«Ο Περικλής Ναβάμπ φέρνει μια εξαιρετική προοπτική σε αυτόν τον ρόλο, ως ένας πραγματικός πρωτοπόρος για την Ελλάδα, αλλά και με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου. Η εμπειρία του σε ηγετικές θέσεις επιχειρήσεων και οι σχέσεις του με τη βιομηχανία, την εκπαίδευση και την πολιτική, αντικατοπτρίζουν ξεκάθαρα την αποστολή της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, που δεν είναι άλλη από το να δημιουργήσει μια νέα Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Ανδρέας Λιβέρης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Στάμας, ο οποίος εξήρε το έργο του Περικλή Ναβάμπ, τονίζοντας ότι πρόκειται για «ένα λαμπρό παράδειγμα» στην διαδικασία διεύρυνσης της οικογένειας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Παράλληλα, ο Περικλής είναι το δεύτερο μέλος της οικογένειας Ναβάμπ που εντάσσεται στην Ελληνική Πρωτοβουλία. Ο πρώτος ήταν ο αδερφός του, Αλέξανδρος -ο οποίος, όπως αναφέρθηκε, έχει φύγει από την ζωή- και αποτέλεσε έναν από τους διαχρονικούς υποστηρικτές του Οργανισμού. Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Ναβάμπ είχε τιμηθεί με το Μετάλλιο Τιμής του Ελλις Αϊλαντ, μια διάκριση εθνικής εμβέλειας, που αναγνωρίζει την προσφορά στα κοινά, τον πατριωτισμό και τον σεβασμό στην αμερικανική κληρονομιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Bay Ridge Brooklyn γιόρτασε και φέτος με παρέλαση την ημέρα της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου την Παρασκευή 24 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ