x
 

Πολιτική

Στο Λονδίνο για συνομιλίες ο Χριστοδουλίδης

15 Φεβρουαρίου 2024

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Στο Λονδίνο αναμένεται να μεταβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών και ενδεχομένως και τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με αντιπροσωπεία της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο (All Party Parliamentary Group for Cyprus – APPG-CYP).

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Λονδίνο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι μια επίσκεψη που ήταν στους σχεδιασμούς των επισκέψεων του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αντιλαμβάνεστε ενόψει και των εξελίξεων στο Κυπριακό, μετά και τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, έχει μετατεθεί νωρίτερα».

Κληθείς να αναφερθεί στις δηλώσεις του Υπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου και ερωτηθείς υπό αυτά τα δεδομένα τι να αναμένεται από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Υπουργό Εξωτερικών του ΗΒ, ο Εκπρόσωπος είπε «εκείνο που έχουμε πει, και ήδη έχουν γίνει και σχετικά διαβήματα από πλευράς του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι ακριβώς επειδή σε αυτή τη νέα περίοδο που βρίσκεται μπροστά μας θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις μας, ιδιαίτερα μια χώρα όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και με την εμπλοκή που έχει και εντός των ΗΕ με το Κυπριακό».

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέλυσε ενδελεχώς την κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής όπως εξελίσσεται και ειδικά τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα και αναφέρθηκε στις προσπάθειες εκτόνωσης της κρίσης και τον ρόλο που η Κύπρος διαδραματίζει σε αυτές τις προσπάθειες, λόγω των διαχρονικών άριστων σχέσεων που διατηρεί με όλες τις χώρες της περιοχής και ως κράτος μέλος της ΕΕ και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης όπως εξελίσσεται αλλά και ως προς τις εκκενώσεις πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Η Τουρκία ακολουθεί μια à la carte προσέγγιση προς τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντάς τα ως παρωχημένα ή απορρίπτοντας το περιεχόμενό τους, όταν δεν ταιριάζουν στο αφήγημά της, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι το αποτέλεσμα της επιθετικότητάς της έχει ένα νομικά έγκυρο αποτέλεσμα, ανέφερε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη σε επιστολή της προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ