x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στο νέο κτίριο το σχολείο «Hellenic Classical Charter» Στάτεν Αϊλαντ

07 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο ξεκίνησαν τα μαθήματα του σχολείου «Hellenic Classical Charter» στο Στάτεν Αϊλαντ, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

Το νέο πενταόροφο σχολείο, το οποίο κόστισε 44 εκατομμύρια δολάρια, διαθέτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, όπου εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, υπάρχουν αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες διοίκησης, κυλικείο, χώρος φαγητού, βοηθητικοί και αποθηκευτικοί χώροι, αίθουσες φυσικών επιστημών και ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, παρέχεται πλήρης πρόσβαση στα άτομα με αναπηρίες σε όλους τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος.

Η διευθύντρια, Κατερίνα Κακλέα, εξέφρασε μέσω «Εθνικού Κήρυκα» τη χαρά και τον ενθουσιασμό όλων όχι μόνο γιατί ξεκινά μία νέα σχολική χρονιά με όνειρα, ελπίδα και αισιοδοξία, αλλά γιατί η έναρξη έγινε σε ένα νέο κτίριο, σύγχρονο και εναρμονισμένο στις απαιτήσεις της εποχής.

Η διευθύντρια, Κατερίνα Κακλέα, δεξιά, με την προϊσταμένη Γενικής Διοίκησης, Τζόι Πετράκου, στην είσοδο του νέου σχολείου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Οπως είπε, «το νέο κτίριο παρέχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για το εκπαιδευτικό έργο με μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό να απολαμβάνουν τις ανέσεις του.

Φέτος έχουμε περισσότερους μαθητές από πέρυσι, 485 στο σύνολο, με τάξεις από το προνήπιο έως και την 5η. Κάθε χρόνο το σχολείο μεγαλώνει μία τάξη εώς ότου φτάσουμε στην 8η.

Πρόκειται για μία αναγνώριση του άριστου εκπαιδευτικού έργου και παιδείας που παρέχει το ‘Hellenic Classical Charter’, και μας δίνει ιδιαίτερη υπερηφάνεια και δύναμη να δίνουμε συνεχώς τον καλύτερο μας εαυτό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού διοίκηση και προσωπικό εργαστήκαμε μεθοδικά και εντατικά για την διασφάλιση των καλύτερων συνθηκών για τα παιδιά».

Η προϊσταμένη Γενικής Διοίκησης, Τζόι Πετράκου, ευχαρίστησε μέσω της εφημερίδας τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Αγ. Νικολάου/Αγ. Τριάδας, π. Νικόλαο Πετροπουλάκο, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, τους ομογενείς του Στάτεν Αϊλαντ για την αμέριστη αγάπη και στήριξή τους, τη σχολική επιτροπή και όλους όσοι εργάστηκαν και συμμετείχαν αποτελεσματικά για την ολοκλήρωση αυτού του μείζονος σημασίας, όπως είπε, έργου για ολόκληρη την περιοχή.

«Το νέο αυτό κτίριο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές αρχές και υποδέχεται πλέον όλους τους μαθητές για μία καλή, δημιουργική και αποτελεσματική χρονιά σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον» τόνισε.

Οι δάσκαλοι του Ελληνικού Τμήματος, Κατερίνα Πετράκου, Αγγελική Αναστοπούλου, Μαρία Γονάκη και Μανώλης Τσαγάκης, ευχήθηκαν στους μαθητές καλή, ασφαλή, δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο και σε όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς δύναμη και αντοχή για να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στο έργο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που αλλάζει, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σύντομη ομιλία του σε γεύμα με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών οργανισμών, που έλαβε χώρα στην οικία του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ