x
 

Αμερική

Στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας η 47η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής

18 Απριλίου 2024

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η 47η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής έχει οριστεί να γίνει από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου στην πόλη του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας και συγκεκριμένα στο «Sheraton San Diego Hotel and Marina».

Το θέμα της Συνέλευσης είναι ειλημμένο από την προς Ρωμαίους Επιστολή του Απ. Παύλου Κεφ. 12, στίχοι 4 και 5, και έχει ως εξής: «Καθάπερ γαρ εν ενί σώματι μέλη πολλά έχομεν, τα δε μέλη πάντα ου την αυτήν έχει πράξιν, ούτως οι πολλοί εν σώμα εσμέν εν Χριστώ, ο δε καθ’ είς αλλήλων μέλη».

Την ευθύνη της διοργάνωσης της Κληρικολαϊκής έχει αναλάβει η Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου υπό την εποπτεία του Μητροπολίτη Γερασίμου και την συμπροεδρία του Ισίδωρου και Μαρίας Γαρυφαλάκη και Γκέρη και Τζένης Ράγκλα.

Εκπρόσωποι της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Αρχιεπισκοπής η οποία σα συνεδριάσει στο Σαν-Ντιέγκο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA

Παράλληλα με την Κληρικολαϊκή Συνέλευση η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Αρχιεπισκοπής θα έχει τη δική της Συνέλευση, στην οποία θα συγκεντρωθούν μέλη της Φιλοπτώχου των κοινοτήτων, με θέμα «Βραχίων Αγάπης: Εμπνευση της Γυναίκας, Επήρεια στον Κόσμο».

Επίσης και η Νεολαία θα έχει τη δική της Συνεδρίαση, αλλά και τα Μοναστήρια που έχει ιδρύσει ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες ο αείμνηστος π. Εφραίμ, πρώην ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου Αγίου Ορους και εν συνεχεία εγκατασταθείς στην Αριζόνα στη Μονή του Αγίου Αντωνίου. Ακόμα, θα συνεδριάσει και Σύνδεσμος Μουσικών και Χορωδιών, ο Σύνδεσμος των Ιερέων της Αρχιεπισκοπής, αλλά και ο Σύνδεσμος των Πρεσβυτερών.

Παράλληλα, θα λειτουργήσουν και διάφορες εκθέσεις εκκλησιαστικών ειδών, όπως αμφίων, αρχιερατικών εγκολπίων, ράσων και καλυμμαυχιών.

Οι εκπρόσωποι των Μοναστηριών οι οποίοι θα συνεδριάσουν στα πλαίσια της 47ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εν αναμονή της 47ης Κληρικολαϊκής σε γραπτή δήλωσή του στο ανακοινωθέν ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα, πως «καθώς θα συγκεντρωθούμε για να συζητήσουμε πώς να ενδυναμώσουμε και αναπτύξουμε τις κοινότητές μας και τις διακονίες, θα συνέλθομε επίσης εν προσευχή διά μέσου της Μοναστικής Σύναξης και κατά τη Θεία Λειτουργία το πρωί της Τετάρτης. Κι όπως πάντα θα έχομε μαζί μας τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα και από κοινού θα αντιπροσωπεύσομε τις πνευματικές, φιλανθρωπικές και διοικητικές απόψεις της αγαπητής μας Αρχιεπισκοπής. Καθώς έχομε ολοκληρώσει τον εορτασμό της πρώτης εκατονταετίας, θα θέσουμε τώρα τα θεμέλια για τα επόμενα εκατό χρόνια, για τις γενιές των παιδιών και των εγγονών μας, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό θεμέλιο πάνω στο οποίο θα αναπτυχθούν».

Την Κυριακή 30 Ιουνίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία από τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Η Συνέλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου με δεξίωση και επίσημο δείπνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Οι αποφοιτήσαντες από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης το Σάββατο 18 Μαΐου έχουν μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενοι από καθηγητές και από τον εκκλησιάρχη της Σχολής και καθηγητή του Κανονικού Δικαίου, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Μερκάντο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ