x

Ταξίδι

Στο Ζάππειο η έναρξη του έργου «Heptapolis – Τριλογία – Το Οραμα των Δελφών»

ΑΘΗΝΑ. Το μεγαλεπήβολο, φιλόδοξο όσο και παγκόσμια πρωτότυπο έργο «Heptapolis – Τριλογία – Το Οραμα των Δελφών» (www.heptapolis.com) έχει πλέον τεθεί σε τροχιά υλοποίησης, καθώς παρουσιάστηκε επίσημα στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ ανήμερα της Ημέρας της Ανεξαρτησίας από το Ζάππειο Μέγαρο, διαψεύδοντας τους δύσπιστους και ικανοποιώντας τους δεκάδες ανθρώπους που συμμερίστηκαν το όραμα του κ. Παύλου Πισσάνου και έκτοτε τον συνδράμουν στην πραγματοποίησή του.

Βασικός σκοπός του σημερινού δημιουργού του έργου είναι οι επισκέπτες του μέλλοντος, όταν εισέρχονται στην «Heptapolis», να αισθάνονται ότι «εισέρχονται στην Πόλη της Γεωμετρίας και της Αριθμητικής, της Αναλογίας και της Συμμετρίας», γιατί μόνον αυτά αποτελούν τη Γνώση του Θεού.

Στην πρώτη διεθνή ανακοίνωση και προβολή του αναπτυξιακού-πολιτιστικού προγράμματος αυτού έργου ακούστηκαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους, πολιτιστικών, τεχνολογικών και ακαδημαϊκών φορέων. Μεταξύ αυτών ακούσθηκαν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο των Δελφών, κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. βουλευτή κ. Χάρη Θεοχάρη, τον Αρχιδούκα των Αψβούργων, Andrea Salvador, τον σουλτάνο του Σούλου, Sultan Muedzul Lail Tan Kiram, τον καθηγητή Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφώντα Μουσά, τον καθηγητή Ηλία Νομπιλάκη, ειδικό σύμβουλο του Δικτύου Θεσμοθετημένων Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων και Ιδιωτικών Φορέων, τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρο Κούβελο, την περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων Ρόδη Κράτσα, την Ελληνίδα πρόξενο στο Προξενείο της Κένυας Βίκυ Πανταζοπούλου, τον βουλευτή και υπεύθυνο σε θέματα Ομογένειας, Δημήτριο Κούβελα και άλλους. Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο Β’ εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Aνθιμος Ηλιόπουλος.

Από αριστερά, ο καθηγητής Ιστορίας, βαρώνος Τόνι Μπρέιντελ Χατζηδημητρίου, στο κέντρο ο εμπνευστής, σχεδιαστής και εκτελεστής της «Heptapolis» καθώς και πρόεδρος του Σωματείου «Ολυμπος» Παύλος Πισσάνος και η Δρ Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας και αντιπρόεδρος του άνω σωματείου, Ευαγγελία Δανιήλ. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Αρης Παπαδόπουλος

Στην προβολή των έργων παρουσιάστηκαν προσομοιώσεις 3D, στις θεματικές των τριών πόλεων της Τριλογίας με απεικόνιση της οικοδόμησης τριών πόλεων κλασικών προτύπων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δελφών, που δημιούργησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έντονο θέμα συζητήσεων και ερωτημάτων.

Η «Heptapolis – Τριλογία – Το Όραμα των Δελφών» θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αλλά και σημαντικότερα αναπτυξιακά προγράμματα στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.

Το Σωματείο «Ολυμπος-Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο», ιδρυθέν το 1984 από 185 ιδρυτικά μέλη, είχε ως καταστατική αρχή του, τον σχεδιασμό και την ίδρυση της «Heptapolis-Διεθνής Πράσινη Πόλις», η οποία θα αποτελούσε το κίνητρο η Ελλάδα να καταστεί Παγκόσμιο Κέντρο Γραμμάτων, Τεχνών, Επιστημών και Τεχνολογίας.

Στο πέρασμα του χρόνου, με την προοδευτική συνεργασία των επιστημόνων του Σωματείου, προστέθηκαν δίπλα στην «Heptapolis», δύο ακόμα αναπτυξιακές πόλεις, η «Δελφική Αμφικτυονία Γης & Διαστήματος» που θα λειτουργεί στα πρότυπα της Silicon Valley των ΗΠΑ, με απόλυτη δραστηριότητα την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, της ρύπανσης και της εξαφάνισης της βιοποικιλότητας στον πλανήτη Γη, καθώς και η «Πόλη της Χρυσής Τομής» που θα λειτουργούσε ως μία παγκόσμια Βιβλιοθήκη της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, η οποία θα περιελάμβανε το σύνολο των γνώσεων της ελληνικής διανόησης από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι την εποχή μας και εις το διηνεκές.

Ο Παύλος Πισσάνος, ιδρυτής του Σωματείου «Ολυμπος» και εμπνευστής των έργων της «Heptapolis – Τριλογίας», με την εθελοντική συμμετοχή δεκάδων Ελλήνων αλλά και ξένων επιστημόνων, στο πέρασμα των χρόνων, με διακριτικότητα, με δημιουργική ενατένιση, με θάρρος και υπομονή, βαθιά επηρεασμένος από τις πυθαγόρειες αναλύσεις του Χρυσού Αριθμού 1,618, τις οποίες επιμελώς ο μαθηματικός συνεργάτης Ιπποκράτης Δάκογλου του ανέλυε, άρχισε να σχεδιάζει και επανασχεδιάζει το όραμά του, την «Heptapolis», μέχρι την απόλυτη προσαρμογή της στους επτά πυθαγόρειους κύκλους, οι οποίοι αποτελούσαν στην πυθαγόρεια διδασκαλία τον γεωμετρικό και αριθμητικό λογισμό της δημιουργίας του κόσμου.

Αποψη της κεντρικής αίθουσας επισήμων συνεντεύξεων του Ζαππείου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Αρης Παπαδόπουλος

Η «Heptapolis», σύμφωνα με τον εμπνευστή της και τους επιστήμονες διαφωτιστές του, κρύβει μέσα στη δομή της «τους αριθμούς του Σύμπαντος», που είναι το 7 και το 1,618.

Στο στάδιο πραγμάτωσης των έργων της «Heptapolis», το επιστημονικό επιτελείο του Σωματείου δημιούργησε, σε πρώτη φάση, τα απαραίτητα Business Plan, τα οποία μεταξύ άλλων παρέδωσε και στους αρμόδιους φορείς της σημερινής κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι, ολοκληρωμένες σε 3D προσομοιωτή, οι τρεις πόλεις της Τριλογίας υπάρχουν, σε πλήρη περιγραφή εικόνας και αφήγησης, Ελληνικά και Αγγλικά, στην ιστοσελίδα του Σωματείου: www.heptapolis.com.

Το Σωματείο βρίσκεται ήδη σε επαφή με μεγάλες εταιρείες και διεθνή funds για συμμετοχή του αναπτυξιακού προγράμματος σε ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα χρηματοδοτήσεων.

Ενημερώνονται η ΑΗΕΡΑ και ο Ομιλος Ροταριανών ενώ ετοιμάζονται προτάσεις συνεργασίας και αμοιβαίων ανταλλαγών προς τον ΟΗΕ, την UNESCO και άλλα μεγάλα Διεθνή Ιδρύματα, το αποτέλεσμα των οποίων θα καθιστά τους Δελφούς Κέντρο Γραμμάτων, Τεχνών, Επιστημών και Τεχνολογίας για όλους τους λαούς της Γης.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι οι περισσότερες ερωτήσεις των ΜΜΕ αναφερόντουσαν δικαίως στις πηγές χρηματοδότησης, καθώς πρόκειται για ένα κολοσσιαίο έργο που ήδη πραγματοποιείται με τη φιλοσοφία «λίγα από πολλούς», ενώ ο κ. Πισσάνος διαβεβαίωνε ότι τα χρήματα υπάρχουν για την έναρξη του έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Αλλαγή σελίδας, με στόχο την παραμονή τους στην ύπαιθρο και τον πρωτογενή τομέα, επιχειρούν, με «όχημα» τον πρώτο επί ελληνικού εδάφους Συνεταιρισμό Παραγωγών Στέβιας Θράκης, πρώην καπνοκαλλιεργητές του νομού Ροδόπης και της Ξάνθης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Η παριανή μπύρα από αρχαίο κριθάρι σε όλες τις αγορές του κόσμου

ΠΑΡΟΣ. Είναι πικρή, ελαφριά και ξανθιά και φιλοδοξεί μετά την Αμερική και τη Σιγκαπούρη να φτάσει σε όλο τον κόσμο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας