x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Εκκλησία

Στον Καθεδρικό Αγ. Τριάδος Ν.Υ. η χειροτονία του νέου Επισκόπου Συνάδων Αντωνίου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Σάββατο 20 Απριλίου έχει οριστεί να τελεστεί η εις Επίσκοπο χειροτονία στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης η εις Επίσκοπο χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Συνάδων Αντωνίου Βρέιμ (Αβραμοπούλου).

Της Θείας Λειτουργίας και της χειροτονίας θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμο και άλλους ιεράρχες, καθώς και πλειάδας ιερέων και διακόνων.

Επισημαίνεται ότι η  Σύνοδος του Φαναρίου υπό την προεδρία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου εξέλεξε στις 22 Μαρτίου, όπως ήταν αναμενόμενο και είχε εξαγγείλει ο «Εθνικός Κήρυκας» από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, τον Αρχιμανδρίτη, Αντώνιο Βρέιμ (Αβραμόπουλο), υπεύθυνο του Εκδοτικού Οίκου του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής με τον ψιλό τίτλο Συνάδων και τον τότε Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σε Επίσκοπο με τον ψιλό τίτλο Διοκλείας, του οποίου η χειροτονία έγινε το περασμένο Σάββατο.

Τους δύο νεοεκλεγέντες Επισκόπους, Νεκτάριο και Αντώνιο, προέκρινε διά της καταρτίσεως του τριπροσώπου η Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία συνήλθε στην πόλη Boca Raton (Μπόκα Ράτον) της Φλόριδας, την Παρασκευή 15 Μαρτίου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Συνάδων Αντώνιος Βρέιμ υπογράφει επί της Αγίας Τραπέζης του Πατριαρχικού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι το έγγραφο της εκλογής του αποδεχόμενος το επίταγμα της Εκκλησίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ/ΝΙΚΟΣΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Συνάδων Αντώνιος Βρέιμ κατάγεται από το Σικάγο και έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια DePaul και Chicago, στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού από την οποία έλαβε το δίπλωμα Master of Divinity και στο Boston College της Βοστώνης, από το οποίο έλαβε το Διδακτορικό δίπλωμα στην Κατηχητική Παιδεία.

Τυγχάνει εκ των πλέον λογίων κληρικών της Αρχιεπισκοπής με σπουδές και ειδίκευση στην Κατηχητική Παιδεία, διετέλεσε διευθυντής της επί μακρά σειρά ετών και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι τον Αύγουστο του 2021, οπότε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τον μετέθεσε στον Εκδοτικό Οίκο της Θεολογικής Σχολής Εκδόσεις, διορίζοντας στη θέση του στην Κατηχητική Παιδεία, τον Επίσκοπο Ναζιανζού Αθηναγόρα.

Μετέβη στη Βοστώνη το 1986 προκειμένου να σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού και να ενταχθεί στις τάξεις του ιερού κλήρου. Επειτα από την αποφοίτησή του το 1989 εργάσθηκε από διάφορες θέσεις συμπεριλαμβανομένων της διεύθυνσης της Κατηχητικής Παιδείας, καθώς επίσης του Αθηναγορείου Πατριαρχικού Ινστιτούτου το οποίο υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Burkley της Καλιφόρνιας. Είναι καθηγητής της Κατηχητικής Παιδείας στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, ενώ έχει διδάξει και στη Ρωσική Σχολή του Αγίου Βλαδιμήρου και στο Theological Union. Εχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και ειδίκευση στο Boston College (Μπόστον Κόλετζ). Χειροτονήθηκε ιερεύς το 2016. Οι πρόγονοί του μετανάστευσαν στο Σικάγο από την Κορυτσά που σήμερα υπάγεται στην Αλβανία και από την Τρίπολη της Αρκαδίας πριν από έναν και πλέον αιώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Οι αποφοιτήσαντες από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης το Σάββατο 18 Μαΐου έχουν μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενοι από καθηγητές και από τον εκκλησιάρχη της Σχολής και καθηγητή του Κανονικού Δικαίου, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Μερκάντο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ