x
 

Εκκλησία

Στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο Χρυσό Παράσημο Εσθονίας

14 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΑΛΛΙΝ. Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Εσθονίας κ. Lauri Läänemets είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Σεπτεμβρίου 2023, στο υπουργείο Εσωτερικών, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας Ταλλίν. O Υπουργός καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Πατριάρχη, στον οποίο απένειμε το Χρυσό Τιμητικό Παράσημο του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ο υφυπουργός Raivo Küüt ανέγνωσε τη σχετική απόφαση.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, καθώς και οι Σεβ. Μητροπολίτες Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων, και Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Επίσης, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας Margus Tsahkna στο υπουργείο Εξωτερικών στο Ταλλίν, με τον πρόεδρο της Βουλής της Εσθονίας Lauri Hussar, ενώ επίσημο γεύμα παρέθεσε προς τιμήν του η βουλευτής Annely Akkerman, σε αίθουσα του Κοινοβουλίου, το μεσημέρι της Τετάρτης, 13 Σεπτεμβρίου. Το προηγούμενο βράδυ, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Εσθονία Γεώργιος Παπαδόπουλος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Πατριάρχου, στο οποίο, εκτός του Σεβ. Μητροπολίτου Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στεφάνου και των μελών της Πατριαρχικής συνοδείας, παρακάθησαν επίσης πρέσβεις άλλων κρατών στην Εσθονία, καθώς και άλλοι επίσημοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΟΡΟΝΤΟ. Συνεδρίασε το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά υπό την προεδρία της κ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ