x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Επιστολή στον Εκδότη

Συγχαίρω τον κ. Σταθάκο

Κύριε Διευθυντά,

Διαβάσαμε το δημοσίευμα του κ. Βασίλειου Σταθάκου στην έκδοση του Σαββατοκύριακου του «Εθνικού Κήρυκα», στις 5-6 Αυγούστου, που λέει ότι τα σύννεφα πυκνώνουν και ίσως αύριο να είναι αργά για την πατρίδα μας. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό, αντικειμενικό, αξιόλογο και επίκαιρο δημοσίευμα που εγώ σαν ένας απλός αναγνώστης του «Εθνικού Κήρυκα» ενθουσιάστηκα και αισθάνομαι να θέλω να συγχαρώ θερμότατα τον κ. Σταθάκο για τα όσα σημαντικά θέματα αναφέρεται. Εχει μεγάλο δίκιο σε αυτά που λέει για τον κ. Αντώνη Διαματάρη που για εκείνη την υπόθεση που όλοι μας είχαμε λυπηθεί πάρα πάρα πολύ, και που όμως ποτέ δεν μάθαμε γιατί την είχε κάνει ο κύριος πρωθυπουργός μας.

Για τους Τούρκους έχει δίκιο που λέει ότι ακόμα και με χάρτες επισήμους ζητούν ακόμα και την Κρήτη και επειδή εμείς δεν απαντάμε όπως πρέπει αυτοί αποθρασύνονται ακόμα πιο προκλητικά.

Για τον Αρχιεπίσκοπό μας, σωστά λέει αυτά που λέει και πρέπει ο Αρχιεπίσκοπός μας να τα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του. Οσο γι’ αυτό που λέει το δημοσίευμα ότι είναι κανονισμός ότι πάντοτε ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής θα πρέπει να είναι Τούρκος υπήκοος, εγώ ομολογώ ότι δεν το έχω ακούσει αλλά ξέρω ότι οι Αρχιεπίσκοποι Σπυρίδων και Δημήτριος δεν ήταν Τούρκοι υπήκοοι.

Και λέει και το πιο σημαντικό. Για το ζήτημα της Ομοσπονδίας, το οποίο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα και ποια θα είναι η συνέχειά του. Εγώ πιστεύω ότι η Ομοσπονδία εκεί που είναι σήμερα και σε αυτούς τους πατριώτες που την απαρτίζουν σήμερα, είναι αδύνατον να μπορέσει να ξαναγίνει. Πιστεύω ότι μετά την πανωλεθρία του κορωνοϊού που οι περισσότεροι σύλλογοι διαλύθηκαν τώρα χρειάζεται ένας πολύ δυνατός Ελληνας που να είναι αποδεκτός και από όλους που να μπορέσει να βρει κάποια άκρη, για να αρχίσει.

Σας ευχαριστώ πολύ

Δημήτριος Γεωργόπουλος

Κουίνς, ΝΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριε Διευθυντά, Διαβάσαμε το δημοσίευμα του κ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Το συγκρότημα «Sounds of Cyprus» στους δρόμους του Μανχάταν

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελενα Χρίστου, ο Πήτερ Δούσκαλης και ο Αλεξ Τασόπουλος πραγματοποίησαν μια συναυλία κυπριακής μουσικής για Νεοϋορκέζους και τουρίστες στο κέντρο του Μεγάλου Μήλου, την Times Square.

«Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στη Λίμνη Μαυραναίων (Βίντεο)

ΓΡΕΒΕΝΑ. Το ένατο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά», παρουσιάζει την πανέμορφη τεχνητή λίμνη της κοινότητας Μαυραναίων, η οποία απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από την πόλη των Γρεβενών.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας