x
 

Κοινωνία

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε «Ακτορα» και Εξάρχου

19 Απριλίου 2024

ΑΘΗΝΑ. Την εταιρεία «Ακτωρ» αλλά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της, Αλέξανδρο Εξάρχου συνεχάρη ονομαστικά σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Καλλονής-Σιγρίου στη Λέσβο.

«Θέλω να συγχαρώ την κατασκευάστρια εταιρεία, τον ‘Ακτορα’, και να πω, επίσης, ότι αναμένω με την ίδια ταχύτητα και την ίδια συνέπεια, την υλοποίηση του μεγάλου έργου ύδρευσης το οποίο θα ξεκινήσει σε λίγο. Ο κ. Εξάρχου δεν σας είπε ότι έχει περάσει ένα μεγάλο μέρος της θητείας του, αν δεν κάνω λάθος, εδώ στη Λέσβο, οπότε φαντάζομαι ότι έχει έναν ιδιαίτερο λόγο να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο έργο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης κατά την τελετή εγκαινίων του έργου, σήμερα στη Λέσβο.

Να σημειωθεί ότι το «μεγάλο έργο ύδρευσης» στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης είναι η κατασκευή του φράγματος Τσικνιά, στο οποίο η θυγατρική του Ομίλου Intrakat είναι μειοδότρια και σύντομα θα καταστεί ανάδοχος.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος, μήκους 46,7 χλμ. θα προσφέρει περισσότερες προοπτικές ανάπτυξης και ταχύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λέσβου.

Με αφορμή την παράδοση του έργου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ακτωρ»,

Αλέξανδρος Εξάρχου δήλωσε: «Σήμερα είναι μία ημέρα ικανοποίησης για όλους μας στην

‘Ακτωρ’, καθώς παραδίδουμε ένα πολύ σημαντικό συγκοινωνιακό έργο, που θα βελτιώσει

την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων, θα ενισχύσει τις δυνατότητες της Λέσβου και θα αναδείξει το παγκόσμιο μνημείο του Απολιθωμένου Δάσους. Ο

Αυτοκινητόδρομος Καλλονή-Σίγρι αποτέλεσε για εμάς έργο προτεραιότητας από την

πρώτη στιγμή που ο Ομιλος Intrakat απέκτησε τον μετοχικό έλεγχο της ‘Ακτωρ’ και, όπως συνέβη και σε άλλα σημαντικά έργα της εταιρείας, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης και ο Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, το ενισχύσαμε με ανθρώπινους και υλικούς πόρους ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν. Η ‘Ακτωρ’ διαθέτει μακρά εμπειρία και τεχνογνωσία σε σύνθετα έργα και μπορεί με τις δυνάμεις της να συμβάλει στην ανάπτυξη και την προκοπή της Ελλάδας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Την ποιητική του συλλογή (εκδόσεις ΕΝΤΟΣ) υπό τον τίτλο «Νυκταλγία» παρουσιάζει ο ποιητής Πέτρος Βασιλάκος.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ