x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Συγχαρητήρια στον π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο

Κύριε Διευθυντά,

Διαβάσαμε το δημοσίευμα του κ. Καλμούκου στον «Ε.Κ.» της 27ης Σεπτεμβρίου, που δημοσιεύει την εκπληκτική εξέλιξη της προόδου του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη κ. Νεκταρίου Παπαζαφειρόπουλου. Και αισθάνθηκα την ανάγκη να πω κι εγώ δυο λόγια, μιας και γνωρίζω τον παπα Νεκτάριο μέσω του αδελφού του ιερέα αιδεσιμωτάτου κ. Παναγιώτη Παπαζαφειρόπουλου, ιερατικού προϊσταμένου της ενορίας του Αγίου Γερασίμου.

Όπως γράφει και ο κ. Καλμούκος, φαίνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπός μας ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος εκτίμησε τα προτερήματα και γενικά τον χαρακτήρα του αρχιμανδρίτη κ. Νεκταρίου και τον διόρισε σε θέση αρχηγική της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Φαίνεται ότι ο αρχιμανδρίτης κ. Παπαζαφειρόπουλος είναι άνθρωπος εργατικός, έμπιστος, σταθερός στα πιστεύω του, αγαπητός στους πιστούς και αγωνιστής της Εκκλησίας και της γλώσσας μας, έχει γνώσεις διοικητικού περιεχομένου, είναι υπεύθυνος τιμιότητος καθήκοντος και ταπεινότητος, είναι εύχαρις του πλησίον του, και χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα στη ζωή του.

Για όλα αυτά λοιπόν νομίζω ότι τον διόρισε πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ο Αρχιεπίσκοπός μας, και που βέβαια πρωτοσύγκελος θα πει ότι είναι ο γενικός διευθυντής της Αρχιεπισκοπής μετά τον Αρχιεπίσκοπο. Ως εκ τούτου λοιπόν, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο και του εύχομαι από καρδιάς και εις ανώτερα.

Σας ευχαριστώ πολύ

Δημήτριος Γεωργόπουλος

Κουίνς, ΝΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην πολυχιλιετή ιστορία της Ανθρωπότητας οι λαοί δοκιμάστηκαν σκληρά από τις επιβουλές πολύ σκοτεινών ανθρώπων που άρπαζαν την εξουσία είτε με ψέματα, είτε με τα όπλα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

«Μικροί δημοσιογράφοι» της Τρίπολης «ανέκριναν τον Πρωθυπουργό

ΤΡΙΠΟΛΗ. Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2022 η Τρίπολη υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ρωσία απελευθέρωσε την Μπρίτνεϊ Γκράινερ, σε ανταλλαγή κρατουμένων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Ρωσία απελευθέρωσε την Πέμπτη τη σταρ του WNBA Μπρίτνεϊ Γκράινερ (Brittney Griner), στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων, με τις ΗΠΑ να απελευθερώνουν τον διαβόητο Ρώσο έμπορο όπλων Βίκτορ Μπουτ (Viktor Bout), δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας