x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συγκέντρωση για την παρέλαση στο Πισκάταγουεϊ

ΠΙΣΚΑΤΑΓΟΥΕΪ. ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και η Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Ιερσέης διοργάνωσαν έκτακτη πανομογενειακή συγκέντρωση την Κυριακή 17 Μαρτίου στην κοινότητα του Αγ. Γεωργίου στο Πισκάταγουεϊ με αποκλειστικό αντικείμενο την προετοιμασία της παρέλασης στην Πέμπτη Λεωφόρο.

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Ιερσέης, Δρ Πάνος Σταυριανίδης, στην ομιλία του, χαρακτήρισε την παρέλαση ως τη μεγαλύτερη εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στη διασπορά του Ελληνισμού.

Οπως τόνισε, «φέτος έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία διότι θυμόμαστε την μαύρη επέτειο των 50 χρόνων από το μεγάλο δράμα της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο.

Ο φόβος και η ανησυχία μιας νέας εισβολής συνεχίζει να υπάρχει μέσα μας, διότι η Τουρκία δεν απειλεί απλά αλλά διεκδικεί κάτι που θεωρεί ότι είναι δικό της και αυτό είναι που την κάνει τόσο επικίνδυνη.

Για τον λόγο αυτό οφείλουμε όλοι μας να δώσουμε το ‘παρών’ στην παρέλαση για να δείξουμε την ενότητα και αποφασιστικότητά μας.

Εμείς θα συμμετέχουμε με 16 περίπου εκκλησίες από το κεντρικό και βόρειο τμήμα της Νέας Ιερσέης. Από το νότιο τμήμα πηγαίνουν στην παρέλαση της Φιλαδέλφειας.0

Στις 21 Μαρτίου η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με το Hellenic Heritage Commission θα γιορτάσει την επέτειο στο πολιτειακό κτίριο του Τρέντον, 4 με 6 το απόγευμα, και στις 24 του μήνα στο Χόλμντελ.

Αυτό που αξίζει να αναφέρω είναι ότι μεταξύ της Ομοσπονδίας και της ιεράς μας μητρόπολης υπάρχει μία άριστη συνεργασία, επικοινωνία και ενδιαφέρον.

Ο Μητροπολίτης κ. Απόστολος, μέσω των π. Παναγιώτη Λέκκα και π. Φιλόθεου, ενημερώνεται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και ο ίδιος θα παρελάσει μαζί με τις εκκλησίες».

Ο αρμόδιος συμπρόεδρος για την Επιτροπή της Νέας Ιερσέης, Δημήτριος Γωνιάς, ευχαρίστησε την Ομοσπονδία Νέας Ιερσέης για την πλήρη στήριξη και συμπαράσταση ως προς την καλύτερη δυνατή οργάνωση της παρέλασης.

«Οι ‘Grand Marshal’ της παρέλασης είναι τέσσερις, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Executive Chairman της libra group, Γιώργος Λογοθέτης και ο πρόεδρος της Red Apple Group, Τζον Κατσιματίδης, ενώ δεν έχει οριστεί ακόμη ο Μέγας Τελετάρχης.

Επίσης, υπάρχουν 14 χορηγοί για τη δεξίωση στο ξενοδοχείο ‘Χίλτον’ το Σάββατο 13 Απριλίου.

Οσον αφορά τη Νέα Ιερσέη και οι 56 ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης έχουν λάβει προσκλητήριο συμμετοχής στην παρέλαση.

Οσοι ενδιαφέρονται για λεύκωμα ή άρμα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Στις 11 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση της παρέλασης στο Σταθάκειο Κέντρο.

Το Σάββατο 13 Απριλίου, 12η ώρα το μεσημέρι, οι Εύζωνες από Ελλάδα θα βρίσκονται στον Καθεδρικό Ναό του Ιωάννη του Θεολόγου στο Τέναφλαϊ και καλούμε τις οικογένειες με τα παιδιά τους να έρθουν να τους γνωρίσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί τους» τόνισε.

Ο Αναστάσιος Καραγκούνης, από την Επιτροπή Λαχείου, ανέφερε ότι τα μοναδικά έσοδα για την κάλυψη των εξόδων της παρέλασης είναι το λεύκωμα και η λαχειοφόρος αγορά.

Οπως είπε, «τα έξοδα της φετινής παρέλασης υπολογίζονται στα 400.000 δολάρια. Τα έσοδα από την εκδήλωση στο ‘Χίλτον’ καλύπτουν μόνο τα έξοδα της βραδιάς εκείνης.

Η Νέα Ιερσέη διαδραματίζει, όπως κάθε χρόνο, πρωταγωνιστικό ρόλο και για άλλη μια χρονιά ζητάμε την αμέριστη συμπαράστασή σας.

Είτε μέσω εκκλησίας, μέσω σωματείου ή προσωπικά να έχετε συμμετοχή στο λεύκωμα και στην αγορά λαχείου.

Είναι χρέος όλων μας να έχουμε μία όσο το δυνατόν καλύτερη παρέλαση φέτος», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Τελέσθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης η εις Επίσκοπο χειροτονία του Αντωνίου Βρέιμ, με τον ψιλό τίτλο της πάλαι ποτέ διαλάμψασας Επισκοπής Συνάδων.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ