x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Συγκρίσεις

Χθες που το ημερολόγιο έδειχνε 24 Νοεμβρίου οι Γερμανοί ανακοίνωναν τη νέα τους κυβέρνηση. Θυμάστε πότε είχαν γίνει οι εκλογές στη Γερμανία; Στις 26 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πριν από δύο μήνες. Σε όλο αυτό το διάστημα η χώρα λειτουργούσε κανονικά. Η υπηρεσιακή της κυβέρνηση ήταν μια κανονική κυβέρνηση, σε καμιά περίπτωση δεν εμφάνιζε σημάδια παράλυσης – αυτό δηλαδή που συμβαίνει στην Ελλάδα όποτε έχουμε εκλογές: ένα μήνα πριν από αυτές το κράτος παραλύει και σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοδυναμία μέχρι να υπάρξει διάδοχη κατάσταση δεν λειτουργεί τίποτα. Για διάφορους λόγους (δικαίους και αδίκους) τους Γερμανούς στην Ελλάδα δεν τους συμπαθούμε και τόσο πολύ, τον τρόπο όμως με τον οποίο έχουν στήσει το κράτος τους μάλλον θα πρέπει να τον έχουμε ως παράδειγμα (ακόμα και αν δεν το λέμε φωναχτά).

Σιγή ιχθύος

Εκανα χθες τη συνήθη «βόλτα» μου στις τουρκικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες (στην αγγλόφωνη έκδοσή τους βέβαια, δεν έχω αξιωθεί να μιλάω την τουρκικήν). Δεν είδα τίποτα για το χάλι της τουρκικής οικονομίας, για την κατρακύλα της λίρας, για τις ελλείψεις σε βασικά είδη στην αγορά. Ολα ρόδινα. Ούτε στη Σοβιετική Ενωση τέτοια στάση, ούτε στην Ανατολική Γερμανία των συντρόφων Βάλτερ Ούλμπριχτ και Εριχ Χόνεκερ.

Ξανά ουρές

Ξαναβλέπω ουρές έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα και η αλήθεια είναι ότι χαίρομαι – ακόμα και όταν αυτές δημιουργούν μποτιλιάρισμα στο δρόμο και με καθυστερούν. Από εκεί που πολλά από αυτά ήταν έτοιμα να κλείσουν, απέκτησαν πάλι ζωή. Κάλλιο αργά – έστω και με το μαστίγιο (διότι με το καρότο δεν είχα δει να έχει γίνει τίποτα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπάνια, ιστορικά, ομογενής απασχολεί τις Αρχές και την κοινωνία για την διάπραξη κάποιου εγκλήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο τελευταίος των Liberty ταυτοποιήθηκε στον βυθό του Αιγαίου: Ποιος ήταν ο «Αφρικανός Μαρκήσιος» (Φωτο + Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Φως σε ένα από τα πιο σημαντικά ναυάγια που «φιλοξενούνται» στον βυθό του Αιγαίου έριξε η έρευνα, καθώς ταυτοποιήθηκε ο «Αφρικανός Μαρκήσιος» (AFRICAN MARQUIS), ένα εξαιρετικά σπάνιο «καναδέζικο liberty», που κείτεται στα νερά της βραχονησίδας Πλάτη, στα νοτιοδυτικά Δωδεκάνησα, από το 1958.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας