xΑΠΟΨΕΙΣ

Συγκρίσεις

Χθες που το ημερολόγιο έδειχνε 24 Νοεμβρίου οι Γερμανοί ανακοίνωναν τη νέα τους κυβέρνηση. Θυμάστε πότε είχαν γίνει οι εκλογές στη Γερμανία; Στις 26 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πριν από δύο μήνες. Σε όλο αυτό το διάστημα η χώρα λειτουργούσε κανονικά. Η υπηρεσιακή της κυβέρνηση ήταν μια κανονική κυβέρνηση, σε καμιά περίπτωση δεν εμφάνιζε σημάδια παράλυσης – αυτό δηλαδή που συμβαίνει στην Ελλάδα όποτε έχουμε εκλογές: ένα μήνα πριν από αυτές το κράτος παραλύει και σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοδυναμία μέχρι να υπάρξει διάδοχη κατάσταση δεν λειτουργεί τίποτα. Για διάφορους λόγους (δικαίους και αδίκους) τους Γερμανούς στην Ελλάδα δεν τους συμπαθούμε και τόσο πολύ, τον τρόπο όμως με τον οποίο έχουν στήσει το κράτος τους μάλλον θα πρέπει να τον έχουμε ως παράδειγμα (ακόμα και αν δεν το λέμε φωναχτά).

Σιγή ιχθύος

Εκανα χθες τη συνήθη «βόλτα» μου στις τουρκικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες (στην αγγλόφωνη έκδοσή τους βέβαια, δεν έχω αξιωθεί να μιλάω την τουρκικήν). Δεν είδα τίποτα για το χάλι της τουρκικής οικονομίας, για την κατρακύλα της λίρας, για τις ελλείψεις σε βασικά είδη στην αγορά. Ολα ρόδινα. Ούτε στη Σοβιετική Ενωση τέτοια στάση, ούτε στην Ανατολική Γερμανία των συντρόφων Βάλτερ Ούλμπριχτ και Εριχ Χόνεκερ.

Ξανά ουρές

Ξαναβλέπω ουρές έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα και η αλήθεια είναι ότι χαίρομαι – ακόμα και όταν αυτές δημιουργούν μποτιλιάρισμα στο δρόμο και με καθυστερούν. Από εκεί που πολλά από αυτά ήταν έτοιμα να κλείσουν, απέκτησαν πάλι ζωή. Κάλλιο αργά – έστω και με το μαστίγιο (διότι με το καρότο δεν είχα δει να έχει γίνει τίποτα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οταν το Σάββατο το βράδυ ο Πήτερ Πούλος, ο εξαιρετικός εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης Hellenic Initiative, ανέβηκε στο βήμα για να απευθυνθεί στις εκατοντάδες των προσκεκλημένων που είχαν κατακλύσει τον χώρο της εκδήλωσής τους, στη Νέα Υόρκη, χρειάστηκε να πει μόνο μια λέξη για να αποσπάσει τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του ακροατηρίου του: Ομικρον.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα από τα πιο ιστορικά ελληνοαμερικανικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης κατεβάζει ρολά, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας.

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος με επιστολή την οποία έστειλε σε γνωστούς, φίλους και συνεργάτες του, ευχαριστεί για τη συνεργασία και συμπαράστασή τους κατά τα 51 έτη της διακονίας του στην Εκκλησία και συνάμα τους πληροφορεί πως απέρχεται από τη θέση του στην Αρχιεπισκοπή.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω μεγάλης έντασης και αντιπαραθέσεων, οι οποίες όμως δεν υπερέβησαν τα όρια της λεκτικής διαμάχης, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που συγκάλεσε η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, που διατηρεί τον έλεγχο του Σταθακείου Πολιτιστικού Κέντρου.

ΒΙΝΤΕΟ

Πάπας Φραγκίσκος στη Λέσβο: Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι πρόβλημα του Κόσμου

ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Νέα Υόρκη (Βίντεο & Φωτογραφίες)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλήθη κόσμου επέστρεψαν στο κέντρο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, αργά χθες για την 89η ετήσια εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Rockfeller Center, ανοίγοντας επίσημα την εορταστική περίοδο.